Banankage med ingefær og passionsfrugtglasur

Lækker svampet banankage. I denne opskrift får den klassiske banankage et frisk pust af ingefær og passionsfrugtglasur.

Ingredienser

Udstyr

en kugelhopf-form, 22 cm i diameter (en helt almindelig randform kan dog også bruges)

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Smør formen grundigt med smør, og drys den herefter med lidt hvedemel. Bank overskydende mel ud af formen.
Pisk smør, sukker og flormelis sammen med en elpisker. Pisk 1 æg i ad gangen. Mos bananer med en gaffel, og rør det i dejen med en ske.
Bland hvedemel, bagepulver, ingefær og salt, og rør blandingen i dejen skiftevis med kærnemælken, til dejen er jævn og uden klumper.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter, eller til den er gennembagt. Bagetiden afhænger af, hvilken form du har brugt. Afkøl kagen på en rist.
Halvér passionsfrugterne, og skrab indmaden ud. Pres passionsfrugtindmaden gennem en sigte, så der kun er<br /> den gule saft tilbage.
Rør flormelis, passionsfrugtsaft og citronsaft sammen til en glat glasur.
Pynt den afkølede kage med glasur og evt. guldstøv.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 7. december 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft