Bagte søde kartofler med grønt fyld

Bagte søde kartofler med cremet fyld af avocado og yoghurtdressing. Kartoflerne passer sig selv i ovnen, og fyldet kræver ikke mange minutter i køkkenet.

Mørt og saftigt hver gang

Ovnen bruges i stor stil til madlavningen i det danske køkken. Men det er ikke særlig sjovt, når man ender med en hård bagt kartoffel eller en tør ovnstegt kylling. Når maden tilberedes i ovnen, fordamper væsken stille og roligt, hvilket kan resultere i tør og kedelig mad. Pak dine fødevarer ind i den kraftige og slidstærke aluminiumsfolie fra Toppits®, så fordeler varmen sig jævnt, og folien holder på væske og saft, så du får et mørt og saftigt resultat hver gang.


Aluminiumsfolien fra Toppits® er meget slidstærk og tåler høj varme. Og afrivningssaven gør det nemt at afrive folien i pæne stykker.


Når du pakker fødevarer, der skal bages i ovnen, ind i aluminiumsfolie fra Toppits®, fordeler varmen sig jævnt, og du undgår, at maden tørrer ud. Kan også anvendes på grill.


Forbered maden i god tid! Skyl og snit fx grøntsager og krydderurter, og opbevar dem i de smarte Zipper®-poser fra Toppits®. Posen er enkel at åbne og lukke og holder helt tæt.



Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Skrub og tør søde kartofler, og pak dem ind i aluminiumsfolie.
Bag kartoflerne i ovnen i ca. 45 minutter, til de er helt møre.
Halvér avocadoen, fjern sten og skal, og skær avocadokødet i mindre tern. Dryp med friskpresset limesaft.
Rens og snit forårsløg fint. Hak krydderurter groft. Skyl og riv skallen af limefrugten. Rør græsk yoghurt sammen med limeskal, forårsløg og krydderurter, og smag til med salt og peber. Gem lidt forårsløg og krydderurter til servering.
Skær et stort snit i hver af de bagte kartofler, og åbn dem.
Læg 1 spsk. yoghurtdressing i hver kartoffel, og top med avocado og resten af de snittede forårsløg og krydderurter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 29. november 2018

Opskrift:Annonce

Fotograf:Annonce