Bagte kartofler med ørredcreme og bønnesalat

Fyld de små bagte kartofler med en lækker og cremet ørredcreme, der får masser af smag fra citron og krydderurter.

Bemærk: Bagetid: 45 minutter. Der kan gemme sig små ben i ørredcremen, så pres den evt. igennem en stormasket sigte, inden du blander løg og timian i.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200º. Læg kartoflerne på en bageplade, og bag dem i ovnen i ca. 45 minutter, til de er møre, når du prikker i dem med en lille, spids kniv.
Blend ørreden i en foodprocessor med skyr og fintrevet citronskal til en tyk creme. Rør finthakket rødløg og hakket timian i cremen.
Smag til med citronsaft og peber – salt er sjældent nødvendigt, for fisken er salt i sig selv. Spæd evt. med lidt vand, hvis cremen er meget tyk.
Skyl og nip bønnerne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 4 minutter. Overhæld dem med koldt vand i en sigte, og lad dem dryppe godt af.
Bland olie og æblecidereddike med salt og peber, og vend dressingen med bønnerne. Skyl og tør salaten, og bred den ud på et stort fad. Drys bønnerne over salaten.
Tryk de bagte kartofler lidt på midten, så de krakelerer i toppen. Servér ørredcremen til kartoflerne og bønnesalaten ved siden af.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek