Bagte æbler med kanel og marcipanskum

Æblerne skal i en stegepose og en tur i ovnen, hvor de passer sig selv, mens du laver marcipanskummet. Nemmere bliver det ikke at tilberede en lækker æbledessert.

Ingredienser

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 160°. Skyl æblerne. Læg en stegepose på en bageplade, og læg æblerne ind i posen sammen med stjerneanis, kardemommekapsler og kanelstænger.
2Hæld æblemost i posen, og luk den til. Klip et par små huller i toppen af posen. Bag æblerne i ovnen i ca. 25 minutter, eller til de er møre, men ikke helt bløde og sprækkede.
3Tjek mørheden ved at stikke en strikkepind gennem et af de små huller i posen og ind i et æble. Tag pladen ud af ovnen, og lad æblerne køle lidt af.
4Pisk fløden til blødt flødeskum. Riv marcipanen groft på et rivejern, og rør den blød med lidt af flødeskummet i en skål. Rør lidt mere flødeskum i for at blødgøre marcipanen yderligere, og rør til sidst resten af flødeskummet i.
5Fordel marcipanskummet i brede portionsglas, skåle eller tallerkener. Sæt et æble oven i hver portion, og pynt evt. med en kanelstang eller stjerneanis.

Tip!

Kog evt. æblesaften fra stegeposen ind til sirup, og dryp den over æblerne ved anretning.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek