Bagte æbler med æbleis og lun karamelsauce

Æblerne bliver møre og lækre efter en tur i ovnen, og isen smelter let, når du serverer den til.

Bemærk: Frysetid, is: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl og halvér æblerne, og fjern kernehuset. Skær æblerne i tern. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Kog vand og sukker sammen, til sukkeret er opløst. Tilsæt æbletern og vaniljekorn, og kog, til konsistensen er som æblemos.
Pres den varme æblemos gennem en sigte med bagsiden af en ske, og rør derefter mosen sammen med æggeblommerne til en jævn creme. Lad cremen køle helt af.
Rør kaffe- og piskefløde i den afkølede æblecreme. Frys isen i en ismaskine i ca. 30 minutter. Alternativt kan du fryse isen i en plastboks med låg i fryseren, men så er det vigtigt at røre isen igennem jævnligt under indfrysningen, til konsistensen er som softice. Det tager 4-6 timer.
Tænd ovnen på 175º. Skyl og halvér æblerne, og fjern kernehuset. Smelt smør og sukker i en gryde. Riv marcipanen groft på et rivejern, og hak mandlerne groft.
Bland marcipan og mandler, og fordel det oven på æblerne. Hæld sukkerblandingen henover, og bag æblerne i ovnen i 15-20 minutter.
Varm sukker og vand op i en gryde, til sukkeret er smeltet og karamelliseret. Tilsæt smør, så det bruser op, og hæld dernæst fløden i. Kog op under omrøring, og lad det simre, til konsistensen er jævn, og saucen har en flot gyldenbrun farve.
Servér æblerne friskbagte og lune sammen med en stor kugle æbleis og lun karamelsauce.

Tip!

Er tiden knap, kan du klare dig med en god færdigkøbt vaniljeis. Karamelsaucen kan erstattes med en færdigkøbt nougat- eller chokoladesauce.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Lea Kaae Hansen, Skovdal Nordic