Bagt butternutsquash med thaikyllingesalat og sojaristede græskarkerner

Når butternutsquash bages i ovnen, får den en intens smag, samtidig med at den bliver mør og blød. Udnyt den sjove facon – hullet i græskarskiverne kan bruges som en lille skål til den tilhørende thaikyllingesalat.

Ingredienser

Sådan gør du

Halvér græskarret på langs. Skrab kernerne ud med en ske, og læg dem til side.
Skær græskarret i 2 cm tykke skiver med en kraftig og gerne lang kniv. Lad bare skrællen sidde på – når græskarskiverne serveres, kan skrællen enten spises eller skæres af.
Læg græskarskiverne på en bageplade med bagepapir.
Hak hvidløg og ingefær helt fint, og bland med sojasauce og sesamolie. Pensl græskarskiverne med marinaden på begge sider. Bag dem i ovnen ved 180 grader i 20 minutter. Vend dem om, og bag dem videre på den anden side i 20 minutter.
Pil græskarkernerne helt fri for de trævler, der hænger ved dem. Det er lidt af et pillearbejde!
Rist græskarkernerne på en tør pande ved middelhøj varme. Ryst ofte panden, og rist kernerne, til de er tørre og begynder at blive brune. Hæld soja på panden, og ryst panden omhyggeligt. Noget af sojaen vil brænde lidt fast i panden, men det vaskes nemt af bagefter. Afkøl kernerne på en tallerken.
Skær kyllingefileter i tynde strimler. Halvér peberfrugterne, og skær dem i tynde skiver. Rens porrerne, og skær dem i skiver på skrå. Skyl chilien, fjern kernerne, og hak den fint. Pres saften af limefrugter. Brun kyllingen hurtigt i olie på en pande eller i en wok. Læg kyllingen på en tallerken, og svits peberfrugter og porrer i 5 minutter. Kom kyllingen tilbage på panden, og tilsæt chili, limesaft og fiskesauce.

Tip!

Når man skærer ca. 4 tykke, ensartede skiver af en butternutsquash, får man to endeskiver med buet skal på den ene side. Brug dem til græskarchips!

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek