Bærtærter med chokolade og skyrcreme

Brug de bær, du har, og som du bedst kan lide. Eller gå i en helt anden retning og pynt med mango, passionsfrugt og halve druer.

Bemærk: Køletid: 1 time.

Ingredienser

Udstyr

fire små portionstærteforme

Sådan gør du

1 Smuldr smørret i melet, til det ligner brødkrummer. Tilsæt flormelis, og saml dejen med ægget til en fast kugle, men uden at ælte mere end højst nødvendigt.
2 Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i 1 time.
3 Tænd ovnen på 180°. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd tærteformene med dejen, så den dækker bund og kanter. Bag tærtebundene i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
4 Smelt chokoladen over vandbad, og pensl den på de afkølede tærtebunde.
5 Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk fløden til skum, og tilsæt flormelis og vaniljekorn. Vend skyr i med en ske, og fordel skyrcremen på tærtebundene, evt. med en sprøjtepose.
6 Pynt tærterne med masser af friske bær, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth