Bærtærter med chokolade og skyrcreme

Brug de bær, du har, og som du bedst kan lide. Eller gå i en helt anden retning og pynt med mango, passionsfrugt og halve druer.

Bemærk:Køletid: 1 time.

Ingredienser

Udstyr

fire små portionstærteforme

Sådan gør du

1Smuldr smørret i melet, til det ligner brødkrummer. Tilsæt flormelis, og saml dejen med ægget til en fast kugle, men uden at ælte mere end højst nødvendigt.
2Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i 1 time.
3Tænd ovnen på 180°. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd tærteformene med dejen, så den dækker bund og kanter. Bag tærtebundene i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
4Smelt chokoladen over vandbad, og pensl den på de afkølede tærtebunde.
5Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk fløden til skum, og tilsæt flormelis og vaniljekorn. Vend skyr i med en ske, og fordel skyrcremen på tærtebundene, evt. med en sprøjtepose.
6Pynt tærterne med masser af friske bær, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Columbus Leth