Auberginedip med granatæblekerner

I de arabiske lande går den cremede auberginedip under navnet baba ganoush. Her er dippen toppet med granatæblekerner, der giver friskhed og knas.

Bemærk: Hviletid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl auberginerne, og skær et par snit i dem. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 1 time ved 200°.
Vend dem en gang imellem. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af. Halvér dem, skrab det bløde kød ud, og del det med fingrene i lange, tynde strimler.
Smid skrællen ud. Lad auberginekødet dryppe godt af i en sigte i knap 1 time, så al saften løber af.
Pil og hak hvidløg. Riv skallen, og pres saften af citronen.
Læg det afdryppede auberginekød i en skål, og rør det godt sammen med hvidløg, citronsaft og -skal, olie, salt og peber.
Skyl og hak persille og mynte. Vend persille og mynte i dippen lige inden servering. Pynt med granatæblekerner og evt. ekstra krydderurter.
Servér fx dippen med ristede pitabrød til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 16. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth