Aubergine-involtini med ricotta og bulgur

En dejlig vegetarisk ret, som alle vil elske – selv de mest inkarnerede kødspisere.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og krydderier, og bring saucen i kog. Lad den simre under låg, imens du tilbereder resten.
Tænd ovnen på 200°. Skær auberginerne i ½ cm tykke skiver på langs, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med olie, drys med salt, og bag skiverne møre i ovnen i ca. 15 minutter.
Hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde. Rens champignonerne, skær dem i små tern, og steg dem gyldne sammen med løg og hvidløg. Kværn salt og peber over.
Skyl bulguren i en sigte, og tilsæt den. Hæld bouillon i gryden, og bring det hele i kog. Lad retten simre under låg i 15 minutter. Tag gryden af varmen, og tilsæt grofthakket persille.
Fordel tomatsaucen i et ovnfast fad. Pisk ricotta sammen med olivenolie og 25 g fintrevet parmesan, indtil den er luftig, og smag til med salt. Smør pisket ricotta på hver aubergineskive, og læg 1-2 spsk. fyld i den tykke ende.
Rul skiverne sammen om fyldet, og læg dem i tomatsaucen. Drys med parmesan, og sæt fadet i ovnen i 15 minutter, indtil osten er gylden og sprød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling