Aspargestærte med tomater og hjertesalat

Tærter går aldrig af mode, og her får den populære hverdagsret et lækkert tvist med små tomater og grønne asparges.

Bemærk: Hviletid, tærtedej: I alt 1½ time. Bagetid: 25-30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

en firkantet tærteform, 22 x 22 cm

Sådan gør du

Bland hvedemel, groft mel og salt i en skål. Skær smør i små tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene. Saml dejen hurtigt med koldt vand uden at ælte for meget.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køle-skabet i 30 minutter.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et let meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform, så den dækker formens bund og indvendige kanter. Skær overskydende dej væk fra kanten med en kniv.
Stil tærtebunden i fryseren i 1 time.
Skyl asparges, og knæk den nederste, træede ende af. Skær aspargesene til, så de passer til størrelsen på tærteformen. Skyl tomaterne.
Pisk æg, fløde og dijonsennep sammen i en skål, og krydr med estragon, salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Fordel asparges og tomater på tærtebunden, og hæld æggemassen over. Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter, til æggemassen er fast.
Skyl og pluk hjertesalat. Rør citronsaft, sennep, honning og olie sammen, og smag til med salt og peber.
Anret hjertesalatbladene på en tallerken, og dryp dressingen over. Hak pistacienødder, smuldr fetaen, og drys begge dele over salaten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth