Aspargessalat med laks, æg og nye kartofler

En frisk salat med grøntsager, laks og delikate vagtelæg, der både kan udgøre en god forret eller en let hovedret.

Ingredienser

Sådan gør du

1Skrub kartoflerne. Kog dem i letsaltet vand i en gryde i 15-20 minutter, til de er netop møre.
2Bring en anden gryde med vand i kog, og kog vagtelæggene i 4 minutter, til de er smilende.
3Steg laks i lidt olie på en pande i 4-5 minutter på hver side. Krydr laksekødet med salt og peber.
4Bræk den nederste træede ende af alle asparges. Skræl det yderste lag af de hvide asparges med en tyndskræller fra lige under hovedet og ned mod bunden. Skyl de grønne asparges.
5Skær både hvide og grønne asparges i smalle bånd med tyndskrælleren eller en skarp kniv.
6Riv skallen, og pres citronen. Bland olivenolie sammen med lidt citronsaft, fintrevet citronskal, salt og peber.
7Halvér kogte kartofler, og vend dem i citrondressingen. Pil og halvér æg. Bræk laksekødet i mundrette stykker. Skyl og tør salatbladene.
8Anret kartofler, laks, asparges og vagtelæg i dybe tallerkener, og top med salatblade og krydderurter. Servér med brød til.

Tip!

Du kan også pynte med bronzefennikel, der er en krydderurt med tynde, trådlignende blade, om som smager og dufter af anis (lakrids). Den er nem at dyrke i haven og er samtidig utroligt dekorativ.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Stine Christiansen, Skovdal Nordic