Arabisk citronkage med mandler og citronsirup

Saftig citronkage uden mel. Med et juliennejern kan du lave de fineste strimler af citrusskal i en håndevending. Hold frugten i venstre hånd, pres juliennejernet ned i skallen med højre hånd, og træk fra top mod bund.

Bemærk: Kogetid, citroner: 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Kog citroner i en gryde med rigeligt vand i 2 timer, til de er bløde som smør. Lad dem køle af, flæk dem, fjern kernerne, og blend dem til en fin puré.
Tænd ovnen på 180º. Blend citronpuré med mandler, flormelis og bagepulver til en jævn masse. Vend æggene i 1 ad gangen.
Smør springformen med smør, og drys den med rørsukker. Fordel kagedejen i springformen.
Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter, og lad den køle let af.
Kog rørsukker og vand op i en lille gryde, indtil sukkeret er opløst. Skær citronskallen i fine strimler med et juliennejern, og skyl strimlerne grundigt i koldt vand ad 2 omgange. Sigt vandet fra, vend citronstrimlerne i sukkersiruppen, og kog den igennem i ca. 15 minutter.
Prik overfladen af kagen med en gaffel, og hæld citronsiruppen ud over. Servér kagen lun eller kold med cremefraiche til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth