Apple-pie

Her får du mere æble, end du får kage. Så brug de allermest smagfulde æbler, du kan finde.

Bemærk: Hviletid: 1 time.

Ingredienser

Udstyr

en tærteform med høje kanter, ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du

Rør mel og smør sammen til en rasplignende konsistens, og tilsæt flormelis.
Saml dejen med ægget. Hvis ikke dejen samles helt, kan du tilsætte 1-2 spsk. vand.
Pak dejen i husholdningsfilm, og sæt den på køl i 1 time.
Tag ¹/₃ af dejen fra til tærtelåg. Rul resten af dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg dejen i den smurte form.
Tænd ovnen på 180°. Skyl æblerne, og skær dem i tynde både.
Bland majsstivelse, sukker og kanel i en plasticpose, og læg æblebådene i posen, så de kan blive vendt godt i blandingen. Fordel æblerne i formen.
Rul det sidste dej ud til et låg, der passer i formens omkreds, og læg det over æblerne. Luk godt til langs kanterne.
Pensl dejen med sammenpisket æg, og bag kagen i ovnen i 35-40 minutter, til den er gylden.
Servér den gerne lun med iskold cremefraiche eller vaniljeis til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth