Appelsinis med mango og mørk chokolade

Dejlig læskende is med en frisk og eksotisk smag af appelsin og mango.

Bemærk:Frysetid: Mindst 8 timer.

Ingredienser

Udstyr

seks ispindeforme

Sådan gør du

1Hæld vand og sukker i en gryde, og bring det i kog. Kog, til sukkeret er helt opløst. Tag sukkerlagen af varmen, og lad den køle af.
2Skræl mangoen, fjern stenen, og skær mangokødet i mindre stykker. Pres saften af appelsinerne.
3Blend mango, sukkerlage og appelsinsaft i en blender, indtil blandingen får en jævn og glat konsistens. Smag mangopuréen til med friskpresset citronsaft.
4Hæld puréen i ispindeforme, og stil dem i fryseren i ca. 1 time. Sæt ispinde i isene, når de begynder at blive faste, og sæt dem i fryseren igen i mindst 8 timer eller natten over.
5Tag ispindene ud af fryseren, og dyp dem hurtigt i lunkent vand, så de slipper formene.
6Tag forsigtigt isene ud af formene, og læg dem på et fad med bagepapir. Sæt dem i fryseren, mens du laver overtræk.
7Hak chokoladen fint, og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad. Dyp toppen af isene i den smeltede chokolade. Læg isene tilbage i fryseren indtil servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Betina Hastoft