Andesalat med spinat og granatæble

Denne andesalat med spinat, pære og granatæble er en skøn måltidssalat, du kan servere til hovedret, forret eller frokost. Den sødlige dressing får pærerne til at træde tydeligt frem.

Ingredienser

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 180°. Krydr andebrysterne med salt og peber, og brun dem i olie og smør på en pande.
Steg kødet færdigt i ovnen, i 20-30 minutter, til centrumstemperaturen er ca. 60°. Lad kødet køle utildækket, og skær det i fine skiver.
Skær pærerne i tynde skiver på langs. Dup dem tørre med køkkenrulle.
Steg pæreskiverne på en (grill)pande, og pres dem ned med en palet, til de har fået fine stegestriber på begge sider.
Skyl og tør spinaten. Halvér granatæblet, og frigør de spiselige kerner.
Rør olie og balsamico sammen, tilsæt sennep, og rør, til blandingen tykner. Smag til med honning, salt, peber og evt. mere balsamico.
Vend spinaten i dressingen i et stort fad. Top med granatæblekerner og skiver af pære og and.
Drys med timianblade, dryp med olivenolie, og kværn peber over salaten. Servér evt. med brød til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 2. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth