Anderillette med hvidløg og timian

Anderillette smager fantastisk og kan holde sig i ca. 4 uger på køl, når bare overfladen er helt dækket af det smeltede andefedt. Servér rilletten med ristet rugbrød og syltede rødbeder.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak timianblade og rosmarin. Pil og hak skalotteløg og hvidløg groft.
Krydr andelårene med salt og peber.
Læg andelårene i en gryde sammen med smeltet andefedt, løg, hvidløg, timianblade, rosmarin og laurbærblade. Andelårene skal være helt dækkede af fedtet.
Lad lårene simre i andefedtet i ca. 2½ time, til de er helt møre. Fedtet må ikke blive for varmt, da lårene så risikerer at blive seje og tørre i stedet for møre.
Tag lårene op, og afkøl dem lidt. Si andefedtet over i en ren skål. Lad det stå lidt, til fedt og den gennemsigtige skysauce deler sig. Fedtet vil automatisk lægge sig øverst, så du med en sauceske kan tage det over i en skål for sig.
Fjern skindet fra andelårene, og pil kødet af. Brug 2 gafler til at trevle kødet i strimler. Læg det i en skål.
Rør lidt andefedt og skysauce i, så konsistensen bliver som en grov postej. Smag til med salt og peber.
Pres rilletten godt ned i skålen, og hæld andefedt over, så det dækker. Lad gerne rilletten sætte sig i køleskabet et par dage, før den spises. Holdbarheden er ca. 4 uger på køl.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen