Andebryst i soja-appelsin-sauce med svampe og grønkål

Den asiatisk-inspirerede and skal trække i marinade natten over. Appelsinen tilfører en skøn duft og et friskt pust til retten.

Bemærk: Marinering: 1 døgn.

Ingredienser

Sådan gør du

Rids skindsiden på andebrystfileterne med en skarp kniv.
Bland sojasauce, appelsinsaft, stjerneanis og kanelstang i en skål. Skræl ingefær, skær den i skiver, og læg dem i sojamarinaden. Lad andebrystfileterne trække i marinaden på køl i 1 døgn.
Kog ris efter anvisningen på emballagen.
Tag andebrystfileterne op af sojamarinaden, men gem marinaden til senere. Dup fileterne tørre. Steg dem med skindsiden nedad på en pande uden fedtstof i 10 minutter.
Kassér andefedtet fra panden, og steg andebrystfileterne i 2 minutter på kødsiden. Hæld den siede sojamarinade over dem, og lad det simre i 8 minutter. Lad andebrystfileterne hvile i et par minutter.
Børst shiitakesvampene fri for jord med en pensel eller blød børste, helst uden brug af vand. Skær svampene i skiver, og steg dem i lidt olie på en pande ved god varme.
Skyl grønkål, og riv den i grove stykker uden stok. Lad grønkålen stege sammen med svampene på panden i 2 minutter. Smag til med salt og peber.
Skær hvert andebryst i 4 skiver skråt på langs og på tværs af kødfibrene, og anret med stegte svampe, grønkål og ris. Brug sojamarinaden fra panden som sauce.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen, Skovdal Nordic