Ananastrifli med makroner og lime-vanilje-flødeskum

Trifli med frugt hører ikke kun hjemme i mormors køkken. Prøv den i en eksotisk udgave med ananas, lime og sprøde makroner.

Ingredienser

Sådan gør du

Riv limeskallen fint (gem lidt til pynt). Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk fløde, limeskal, vaniljekorn og flormelis sammen til flødeskum.
Lad det trække i køleskabet, mens du laver resten af desserten.
Skær skrællen af ananassen med en skarp kniv. Skær ananassen i kvarte, skær den hårde stok i midten væk, og skær resten af ananassen i små tern.
Pres saften af limefrugten, og bland med rom og honning i en skål, og vend ananasternene heri.
Fordel makronerne i bunden af portionsskåle eller dessertglas. Læg et lag ananas over, og fordel et lag flødeskum ovenpå. Læg endnu et lag med makroner og ananas, og top med flødeskum. Drys triflien med limeskal, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck