Allround syltelage til fx grøntsager

Denne klassisk danske sursøde syltelage kan bruges allround til alle slags sylteegnede grøntsager, dvs. stort set alt undtagen spinat og salat, og desuden til rabarber, stikkelsbær, umodne blommer og svampe.

Ingredienser

Sådan gør du

Skold sylteglas og låg med kogende vand. Skold også de skeer, du skal bruge til at øse op. Kog eddike op med vand, sukker, salt, krydderier og krydderurter i en gryde.
Vælg selv, hvilke grøntsager du vil sylte. Skær grøntsagerne i bidder. Prik grønne tomater og hele sylteagurker med en spids, skoldet gaffel eller urtekniv.
Læg grøntsagerne i lagen, og kog op. Hårde grøntsager som fx hele løg, græskar, rodfrugter og kål skal koge i ca. 10 minutter. Tilsæt evt. atamon.
Fordel grøntsager og lage i skoldede glas, og sæt låg på med det samme.
Lad glassene køle af. Opbevar dem i køleskab, hvis du ikke bruger atamon, og når glasset er åbnet.

Tip!

Det syltede smager godt efter ca. 1 uge og bliver mere intenst og lidt mildere i smagen i løbet af et par uger og måneder. Kan holde, lige til der opstår mug, eller til smagen bliver kedelig.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek