Æggekage med ristede rosenkål og bacon

Æggekage er et sikkert hit i en travl hverdag. Prøv denne velsmagende variant med bacon og rosenkål, og opdag hvor lækre de små rosenkålshoveder kan blive, når de steges sprøde.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Pisk æg, mælk og fintrevet parmesan sammen, og krydr med salt og peber.
Opvarm en pande, som kan tåle at komme i ovnen, og smelt smørret på panden. Hæld æggemassen på panden, rør rundt et par gange, og sæt så panden i ovnen i ca. 20 minutter, til æggemassen er fast (alternativt kan du bage æggekagen i et smurt ovnfast fad).
Rens rosenkålen; skær bundene af, og del dem i kvarte. Steg baconskiverne sprøde på en tør pande. Afdryp dem på et stykke køkkenrulle.
Steg rosenkålene på samme pande, og smag til med salt og peber. Lad kålen blive gylden og gennemstegt, dog uden at den bliver blød.
Top æggekagen med rosenkål, bacon knækket i mindre stykker og flager af parmesan. Servér med ristet rugbrød og smør.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 24. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic