Riv skallen af appelsinen. Rør smør sammen med flormelis, vaniljepulver, appelsinskal og salt.
Rør æg i og derefter mandelmel og hvedemel. Saml dejen med hænderne uden at ælte for meget.
Form dejen til en kugle, tryk den flad, og pak den ind i husholdningsfilm. Læg på køl i 1 time.
Rul ⅔ af dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd en smurt form med dejen, og skær overskydende dej væk fra kanterne.
Sæt tærteformen og den sidste dej på køl igen.
Skræl æblerne, og skær dem i grove tern uden kernehus. Bland æbletern, tranebær, sukker, citronsaft, mel, kanel og ingefær i en skål.
Fordel æblefyldet oven på den kolde mørdejsbund. Skær smør i små tern, og fordel dem over æblefyldet. Stil tærten på køl.
Tænd ovnen på 190°. Rul den sidste ⅓ dej tyndt ud på et meldrysset bord. Stik den ud i stjerner. Læg dem på tærten som et låg. Pensl med mælk, og drys med sukker.
Bag tærten i ovnen i ca. 40 minutter, til dejen er gyldenbrun. Servér lun, evt. med is eller flødeskum.