Æbletærte med marcipan og kanelcremefraiche

Under de bløde, kaneldryssede æblebåde gemmer sig en lækker marcipanremonce, som får hver bid af denne æbletærte til at smage lige så godt, som den ser ud!

Bemærk: Hviletid, mørdej: I alt 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

en tærteform med løs bund, ca. 20 cm i diameter

Sådan gør du

Rør blødt smør sammen med flormelis og salt i en skål. Rør ægget i. Tilsæt hvedemel, og saml dejen med hænderne uden at ælte mere end højst nødvendigt. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 1 time.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd en smurt tærteform med dejen. Trim kanterne for overskydende dej. Sæt tærtebunden i fryseren i 1 time.
Riv marcipan groft på et rivejern, og pisk den sammen med sukker og blødt smør i en skål. Tilsæt æg, og pisk remoncen hurtigt sammen. Fordel den i den kolde tærtebund.
Tænd ovnen på 180°. Skyl og halvér æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tynde skiver. Fordel æblerne oven på marcipanremoncen i et taglagt mønster.
Bland sukker og kanel, og drys det over æblerne.
Bag tærten i den forvarmede ovn i 30-35 minutter, til den er flot gylden og gennembagt.
Rør cremefraiche og kanel sammen i en skål, og servér tærten lun eller kold med kanelcremefraiche til.

Tip!

Marcipan tilovers? Skær den i 2 mm tynde skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem gyldne i ovnen ved 180° i ca. 10 minutter, og servér som sprøde marcipanchips.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 3. december 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth