Æbletærte med brombær

Denne lækre æbletærte med brombær kaldes også en pandowdy. Den er kendetegnet ved, at tærtelåget knuses efter bagning. Den rustikke tærte forener på fineste vis et sprødt ydre med et blødt indre.

Ingredienser

Udstyr

en tærte- eller springform med mindst 5 cm høj kant, ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du

Skær smørret i tern. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv skallen af citronen.
Rør mel, flormelis, vaniljekorn, citronskal og salt sammen i en foodprocessor eller røremaskine. Tilsæt smørret, og rør, til dejen har en grynet konsistens. Tilsæt cremefraiche, og rør igen.
Ælt dejen let sammen på køkkenbordet med håndryggen. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i 2 timer.
Skræl æblerne, og fjern kernehuset. Del hvert æble i 8 både. Riv skallen, og pres saften af citronen.
Vend æblerne med farin, brombær, mel, citronsaft og citronskal. Fordel fyldet i tærteformen. Tænd ovnen på 200°.
Rul mørdejen tyndt ud (ca. 4 mm) på et meldrysset bord. Pensl tærteformens kant med vand, og læg dejen over æblefyldet. Pres den godt rundt i formens kant. Skær overskydende dej af med kniv.
Pensl dejen med vand, og drys med rørsukker. Stik et lille hul øverst i dejen med en skarp kniv, så dampen kan slippe ud. Bag tærten i ovnen i 30-35 minutter, til den er let gylden.
Bryd dejen i store stykker med en gaffel, og tryk dem let ned i fyldet. Bag tærten i endnu 20-25 minutter, til saften bobler op over dejen, og den er blevet gyldenbrun.
Lad tærten hvile i 15 minutter, og servér den lun med letpisket flødeskum.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 26. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth