Æblekage med softice

Servér gerne æblekagen direkte fra ovnen med den rørte vaniljeis til.

Ingredienser

Udstyr

en lille springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 190º. Smør springformen.
Smelt smørret i en kasserolle ved svag varme, og lad det køle lidt af. Pisk sukker og æg let sammen i en stor skål med en elpisker, og rør det smeltede smør i.
Sigt hvedemel, bagepulver og kanel i dejen, og rør forsigtigt med en ske, til dejen er jævn og ensartet.
Skræl halvdelen af æblerne, og skær dem i grove tern. Skær marcipan i små tern, og vend dem i dejen sammen med æblestykkerne uden at røre for meget rundt.
Fordel dejen i springformen. Skyl de sidste æbler, skær dem i tynde både, og fordel dem oven på dejen i et tæt mønster. For at dække hullet i midten af kagen kan du skære de sidste æblebåde i mindre stykker og lægge dem i en lille bunke.
Bland sukker og kanel sammen, og drys det over æblebådene.
Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter. Tjek med et grillspyd eller lignende, at den er gennembagt – når du prikker med spyddet i midten af kagen, må der ikke hænge våd dej ved.
Skær vaniljeisen i store tern, og læg dem i en blender eller foodprocessor sammen med fløden. Blend isen, til den er tilpas blød. Alternativt kan du piske vaniljeisen sammen med fløden i en skål med en elpisker.
Anret softicen i en skål, og sæt den i fryseren, til den skal serveres sammen med den lune kage.

Tip!

I en pund til pund-kage bruger man ca. samme mængde sukker, æg, smør og mel, så faktisk behøver man næsten ingen opskrift! For at gøre kagen ekstra lækker er der her
tilsat marcipan og saftige æbler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft