Æblekage med honningristet nødderasp

Ny dejlig udgave af den traditionelle æblekage, der her lægges sammen med honningristet nødderasp. Pas på, den mætter overraskende meget, så lav ikke portionerne for store!

Ingredienser

Sådan gør du

1Skræl æblerne, og skær dem i terninger på ca. 2 x 2 cm. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og gem dem. Klip stænglen i mindre stykker.
2Kog vand, sukker og vaniljestang op, og tilsæt æblerne. Damp dem møre under låg i 5-10 minutter.
3Rør vaniljekornene i. Afkøl æblerne helt i lagen, evt. til næste dag.
4Hak nødderne groft. Skræl citronen helt tyndt, og hak skallen meget fint. Smelt honningen på panden, og rør smørret i, når den bobler.
5Vend nødder, rasp og blåbær i, og rør i det, til det er gyldent. Vend citron i til sidst. Hæld det på bagepapir, og køl helt af. Opbevar det i et glas med tætsluttende låg.
6Tag æblestykkerne op af lagen, og læg dem lagvis med nødderaspen i ikke for store glas. Kom flødeskum på toppen eller i en skål for sig.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 26. oktober 2018

Opskrift:

Fotograf: Aller Media