Æblekage med hasselnødder og vanilje

Æbler og hasselnødder er et perfekt match, som gør kagen saftig og meget lækker. Kagen smager allerbedst samme dag, som den er bagt.

Bemærk: Ovntid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 185º. Bred hasselnødderne ud på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne.
2Gnid de løse hinder af i et rent viskestykke, og hak nødderne groft. Lad ovnen være tændt.
3Skær smørret i tern, og bland/ælt smør og hvedemel sammen til en grov smuldredej.
4Skær vaniljestangen i små stykker, og blend den med 50 g af rørsukkeret til et fint pulver i en minihakker. Bland vaniljesukker, resten af rørsukkeret, kardemomme, kanel og bagepulver sammen med smuldredejen, og rør til sidst æg og de hakkede hasselnødder i dejen.
5Fordel dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir. Halvér æblerne, og fjern kernehuset. Skær æblerne i grove skiver, og pres dem let ned i dejen.
6Bland kanel, kardemomme og rørsukker, og drys det over kagen.
7Bag kagen i ovnen i ca. 50 minutter, til den er gylden og gennembagt. Server æblekagen, mens den stadig er lun, med kold cremefraiche til.

Tip!

I stedet for æbler kan kagen laves med pærer eller blommer.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth