Æblegløgg med ingefær og timian

Gløgg hører julen til, og denne opskrift med æble, ingefær og timian er et godt bud på julens bedste af slagsen. Servér med calvados og i høje glas, så den fremstår ekstra festlig.

Bemærk: Husk, at gløgg ikke må koge, da alkoholen så fordamper.

Ingredienser

Udstyr

madsnor

Sådan gør du

Skræl ingefær, og skær det i tynde strimler. Bind timiankvistene sammen med madsnor.
Bring forsigtigt æblemost, tranebær, ingefær og timian i kog i en gryde.
Sluk for varmen, og lad blandingen trække i 10 minutter. Smag til med Calvados.
Skyl æblerne, skær dem i tern uden kernehus, og lad dem varme med i gryden.
Sigt evt. krydderier og timian fra. Servér straks med frisk timian og evt. en lakridsrod i glasset.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 24. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth