Æbleflæsk med løg og timian

Æbleflæsk er en klassiker, og med god grund: Stegt flæsk og en syrlig æblekompot er en himmelsk kombination, som vækker gode minder for mange!

Ingredienser

Sådan gør du

Varm en stor pande op, og fordel flæsket på den. Steg det gyldent og sprødt på begge sider. Hæld fedtet fra flæsket over i en lille gryde.
Pil løgene, og skær dem i tynde både. Skyl æblerne, og skær dem i både. Varm fedtet fra flæskeskiverne op i gryden, og steg løgene, til de er klare. Drys med sukker.
Tilsæt æblerne, og lad dem stege, til de bliver møre og let bløde. Tag gryden fra varmen, og vend plukket timian i. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Anret den stegte flæsk sammen med æblekompotten.
Pynt med lidt timian, og servér med rugbrød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft