Æbleflæsk med løg og timian

Æbleflæsk er en klassiker, og med god grund: Stegt flæsk og en syrlig æblekompot er en himmelsk kombination, som vækker gode minder for mange!

Æbleflæsk med løg og timian
0-30 min.

(6)

November 10, 2021 af Camilla Zarah LawesFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du æbleflæsk

Den gamle danske ret, der består af flæsk, æbler og løg er fra Fyn, men uanset hvor du er fra, smager kombinationen herligt. Retten spises ofte til julefrokoster eller med rugbrød til en almindelig frokost. Herunder har vi samlet gode tips til opskriften på æbleflæsk.

  • Du kan sagtens lave æbleflæsk dagen inden. Varm retten op på panden inden servering.
  • Steg endelig ikke æblerne for meget, så de bliver til mos. Der må gerne være bid i.
  • Skal det gå stærkt og være lidt billigere, kan du lave æbleflæsk med bacon.
  • Du kan godt stege flæsken i ovnen, men du skal bruge fedtet til at stege løg og æbler i, så panden er det oplagte valg.
  • Har du ikke frisk timian, kan du drysse lidt purløg over, eller helt undlade krydderurterne.

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'