Æblecrumble med marcipan

Den klassiske æblecrumble får her lidt ekstra kærlighed med varme krydderier og revet marcipan. Det giver en god fyldighed og sødme.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tern.
Bland dem med sukker, kanel, kardemomme, allehånde og ingefær i en skål.
Smør tærteformen, og fordel æblerne i formen. Rør havregryn, mel, sukker, vaniljepulver og salt sammen i en skål, og smuldr smørret i.
Riv marcipanen groft på et rivejern, og hak mandlerne. Rør marcipan og mandler i smuldredejen, og fordel dejen over æbleternene i formen.
Bag æblecrumblen i ovnen i ca. 45 minutter, til den er sprød og gylden. Servér med cremefraiche eller flødeskum.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 3. september 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic