Æblecrumble med marcipan

Den klassiske æblecrumble får her lidt ekstra kærlighed med varme krydderier og revet marcipan. Det giver en god fyldighed og sødme.

Ingredienser

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 175°. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tern.
2Bland dem med sukker, kanel, kardemomme, allehånde og ingefær i en skål.
3Smør tærteformen, og fordel æblerne i formen. Rør havregryn, mel, sukker, vaniljepulver og salt sammen i en skål, og smuldr smørret i.
4Riv marcipanen groft på et rivejern, og hak mandlerne. Rør marcipan og mandler i smuldredejen, og fordel dejen over æbleternene i formen.
5Bag æblecrumblen i ovnen i ca. 45 minutter, til den er sprød og gylden. Servér med cremefraiche eller flødeskum.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:3. september 2018

Opskrift:

Fotograf:Nina Malling, Skovdal Nordic