Abrikos-gulerods-marmelade

Den her marmelade med abrikos og gulerod har en dejlig konsistens, en skøn smag og en helt vidunderlig farve.

Bemærk: Trækketid, frugter: Mindst 4 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær abrikoserne i terninger. Riv skallen, og pres appelsinerne. Pres saften af citronen.
Bland abrikoser, tranebær og appelsinskal sammen, og hæld appelsinsaft, citronsaft og kogende vand over. Lad det stå og trække til næste dag eller i mindst 4 timer.
Skræl gulerødderne. Riv dem, og bland dem med de udblødte frugter og væde i en gryde. Lad blandingen småkoge i 20 minutter.
Rør syltesukker og friskrevet ingefær i, og kog videre i ca. 15 minutter, til det hele er mørt og lidt ”moset”. Tjek evt. konsistensen ved at lægge lidt marmelade på en tallerken, og stil den koldt i ½ time.
Kom den færdige marmelade på skoldede glas, og luk dem straks. Skal opbevares i køleskab.

Tip!

Hvis du bruger de økologiske mørke abrikoser i stedet for lyse, får du en mørkere marmelade. En køkkenmaskine/foodprocessor er god at have ved hånden, for så kan du hakke al frugt, saft og gulerødder på maskinen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek