Åben sandwich med hummus, chorizo og bagte tomater

Denne åbne sandwich med hummus er perfekt, hvis der skal gøres lidt ekstra ud af frokosten.

Bemærk: Ovntid i alt: Ca. 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°.
Skyl tomaterne uden at fjerne stilkene, og læg dem i et stort ovnfast fad. Dryp olivenolie over, og krydr med salt og peber. Bag tomaterne i ovnen i 15 minutter, og tag fadet ud.
Skær chorizopølsen i grove skiver, og drys dem over tomaterne. Sæt fadet i ovnen i yderligere 15 minutter, til chorizoskiverne er sprøde.
Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem. Pres saften af citronen. Blend kikærter, tahin, olie, citronsaft, presset hvidløg, spidskommen og salt i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt gradvist vand, indtil du opnår en cremet konsistens. Smag hummussen til.
Fordel kerner og frø på en bageplade beklædt med bagepair, og sæt dem i ovnen i 5 minutter, til de bliver gyldne. Hak dem derefter groft, evt. i en minihakker. Skær brødet i skiver, og fordel det på en bagerist. Rist brødskiverne i ovnen i ca. 5 minutter, til de er gyldne.
Smør brødet med hummus, og fordel tomater, chorizo og ristede frø og kerner over. Servér straks, evt. sammen med en simpel grøn salat.

Tip!

Opskriften på hummus giver en større portion, end du skal bruge – men hvem har nogensinde klaget over en god rest hummus?

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic