Vil du undgå PFAS i maden? Så skal du have denne nye kogegrejsserie

PFAS, også kaldet evighedskemikalier, er på alles læber for tiden (bogstavelig talt). Derfor viser vi her et udpluk af en ny kogegrejsserie, hvor belægningen er helt uden både plastik og PFAS.

Vil du undgå PFAS i maden? Så skal du have denne nye kogegrejsserie
May 2, 2023 af AnnonceFoto:


PFAS er overalt omkring os. Det er PFAS, der gør din regnjakke vandtæt, som får din tandtråd til at glide let og som sørger for, at din pande slipper.

Og hvad er det så helt præcist? PFAS er fællesbetegnelsen for mere end 12.000 forskellige per- og polyfluorerede kemikalier. Og vi bruger dem i alverdens produkter, blandt andet i plastik, maling, makeup, til imprægnering og som slipmidler.

Hvorfor er det farligt?

Grunden til, at vi taler meget om PFAS i dag, er, at kemikalierne i stigende grad findes i både naturen, i dyr og i mennesker.

Vi ved stadig lidt om, hvad PFAS egentlig gør ved kroppen, men flere forskere mistænker, at det kan påvirke immunforsvaret, give fertilitetsproblemer og øge risikoen for visse typer af kræft.

Det kan derfor være en god idé at skære ned på mængden af PFAS, du omgiver dig med i hverdagen. Et rigtig godt sted at starte er ved at tilberede din mad med kogegrej, der ikke indeholder denne gruppe af kemikalier.

Ny kogegrejsserie uden PFAS

PFAS har i mange år været grunden til, at maden let kunne slippe overfladen på din pande eller i din gryde. Men i dag kan du altså få alternativer.

Blandt andet har Fiskars for nylig lanceret en ny kogegrejsserie, All Steel, som er 100 procent fri for plastik og PFAS, men som alligevel har imponerende non-stick-egenskaber. Under boksen her har vi samlet et udvalg fra serien.

Kilde: dr.dk

FISKARS ALL STEEL-SERIE

Tro mod den cirkulære tankegang er Fiskars All Steel skabt ud af 90 % genanvendt stål, som er 100 % genanvendeligt, når produkterne har udtjent sit formål. All Steel serien er 100 % fri for plastik og PFAS.

All Steel-serien er skabt i samarbejde med Outokumpu, en velkendt finsk stålproducent, der leverer emissionsminimeret rustfrit stål med det laveste CO₂ aftryk i stålindustrien. All Steel bliver produceret på Fiskars’ ISO-certificerede Sorsakoski-fabrik i Finland.

All Steel pander, wok og stegefade har en keramisk non-stick Ceratec™-belægning, som på effektiv vis giver et perfekt stegeresultat og forhindrer maden i at brænde sig fast. Gryderne er uden belægning og har en praktisk måleangivelse på indersiden.

Find hele serien her.

All Steel stegepande

Stegepanden her har en tyk 3-lags bund, som er optimeret til jævn varmefordeling på alle typer kogezoner. Den er desuden ovnfast op til 270 grader, så du f.eks. kan lave din omelet i ovnen.

Find stegepanden her.

All Steel sauterpande

Sauterpanden her har samme kvaliteter til stegepanden, men kommer også med et låg, hvorfor den er helt perfekt til tilberedning af sauter- og simreretter.

Find sauterpanden her.

All Steel stegefad

Med et stegefad får du stegepande og fad i ét, hvilket gør det lettere at lave for eksempel gratin eller risotto, som du kan lade langtidsstege i ovnen efter de indledende steps på komfuret.

Find stegefadet her.

All Steel wok

Også en wok kan du få med non-stick belægning helt uden plastik og PFAS, og denne har et flot, børstet finish.

Find wokken her.

All Steel stor kokkekniv

Den store kokkekniv her kan bruges til de fleste skæreopgaver. Den er af japansk rustfrit stål, som sikrer en lang levetid og et minimalt behov for slibning!

Find den store kokkekniv her.

All Steel santokukniv

Af rustfrit japansk stål finder du også denne santokukniv, som er en asiatisk inspireret køkkenkniv, hvis brede blad gør den perfekt til tilberedning af blandt andet kød, fisk og grøntsager.

Find santokukniven her.

Måske du også kan li'