Trykkogeren: 5 bud i forskellige prisklasser og størrelser

Er du interesseret i at få en trykkoger eller måske vil du vide mere om, hvordan de virker? Vi hjælper dig og guider dig til det rigtige køb!

Trykkogeren: 5 bud i forskellige prisklasser og størrelser
April 17, 2023 af redaktionenFoto: KitchenOne.dk

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Hvordan virker en trykkoger?

En trykkoger er kort sagt en beholder, der minder om en grydeske, men som er forsynet med et lufttæt låg, der giver kortere tilberedningstider. Dette er takket være det høje tryk og den høje temperatur, der skabes i beholderen, når du bruger den. Når du tilbereder ting i en almindelig pande, dannes der damp, som forsvinder ud i luften, men i trykkogeren bliver dampen tilbage og temperaturen kan dermed stige til omkring 120 grader.

Kogetiden i trykkogere er væsentligt kortere og nogle gange kan den endda halveres, alt efter hvad der tilberedes i trykkogeren. Dette sparer selvfølgelig energi. Det siges også, at især grøntsager bliver sundere, hvis de tilberedes i en trykkoger, fordi vitaminer og mineraler ikke forsvinder med det kogende og dampende vand på samme måde, som når man koger i en almindelig gryde.

Synes du, det lyder voldsomt med overtrykket? Bare rolig, trykkogere er ikke farlige, fordi der er en indbygget sikkerhedsventil, der hjælper med at balancere komfurets arbejdstryk og madens maksimale temperatur. Trykkogeren bruges ligesom en almindelig gryde på komfuret. Hvilken trykkoger skal jeg vælge?

Der findes en række forskellige trykkogere på markedet. Hvilken model der passer bedst til dig, afhænger af en række forskellige faktorer. Prisskiltet er selvfølgelig vigtigt. Der findes prisvenlige modeller, der koster et par hundrede kroner, men også modeller, hvor man skal slippe op til flere tusinde kroner. Størrelsen er også en afgørende faktor. De mindre modeller passer godt til små eller enlige husstande, mens de rigtig store er til dem, der har mange mennesker omkring spisebordet.

5 bud på en god trykkoger i forskellige prisklasser:

Herunder uddybes de forskellige trykkogeres kvalifikationer:

Tefal - Secure Trykkoger 5 Neo 4 L

Trykkogeren fra Tefal er god til madlavning af både kød og grøntsager. Trykkogeren er lavet i rustfrit stål og kan indeholde 4 liter (fås også i version, der kan indeholde 6 liter). Den er smart og sikker og passer desuden til alle ovne inklusive induktion. 

Vejledende pris: 499 kr.

Læs mere og køb på Kitchentime.dk

WMF – PERFECT PLUS Trykkoger 6,5 L

Med en PERFECT PLUS trykkoger fra WMF kan du tilberede flere retter samtidigt, da den kan indeholde hele 6,5 liter. Den er nem at betjene og tåler desuden opvaskemaskine. Trykkogeren er lavet i rustfrit stål, den fungerer til induktion og er desuden energibesparende. 

Vejledende pris: 1359 kr.

Læs mere og køb på Kitchentime.dk

Tefal Clipso Minute Eco Respect trykkoger

Det bliver nemt at lave mad på en mere miljøvenlig måde med ClipsoMinut'® Eco Respect. Den enkle åbne- og lukkemekanisme gør trykkogeren dejlig brugervenlig, så den både er nem og effektiv at bruge. Trykkogeren kan indeholde 6 liter og kan både bruges til at tilberede alt fra kød og grøntsager til desserter.

Vejledende pris: 1641 kr.

Læs mere og køb på KitchenOne.dk

Crock-Pot 5,7L Express Multicooker

Med Crockpot Express Multicooker kan du lave mad optil 70% hurtigere end du ville kunne med traditionel madlavning. Foruden at være en trykkoger har den også funktioner til slowcooking, bruning og dampning. Desuden har den otte forudindstillede madprogrammer, som gør det nemt og effektivt at tilberede maden.

Vejlende pris: 1290 kr.

Læs mere og køb på Ellos.dk

OBH Nordica Turbo Cuisine & Fry multicooker 7,5 L

Denne maskine er både en trykkoger og airfryer i én. Med trykkogeren kan du benytte de ti forudindstillede programmer, som justerer tid og temperatur eller få dine retter sprøde og saftige med airfryer-funktionen. Trykkogeren kan indeholde hele 7,5 liter, hvilket gør den perfekt, hvis du skal lave mad til mange mennesker. Du skal desuden ikke bekymre dig om varm damp, da den har en sikkerhedsventil, som forhindrer dette ved åbning og lukning. 

Vejledende pris: 2084 kr.

Læs mere og køb på KitchenOne.dkMåske du også kan li'