Se her, hvordan du nemt smutter mandler

Sådan smutter du mandler

15. juli 2020 af .
Foto: Aller Media

Smuttede mandler smager skønt i mange desserter – f.eks. ville en risalamande slet ikke være det samme uden. Her får du en guide til, hvordan du nemt smutter mandler.

Til julebagningen, risalamanden og mange andre desserter hører smuttede mandler sig til. De hvide mandler smager ikke kun skønt – de pynter også fint på både desserter og kager.

Man kan smutte mandler på flere forskellige måder. Har man ikke den rigtige metode, kan processen både være tidskrævende og skade mandlernes smag. Nogle hælder kogende vand over ad flere omgange, og det kan man også sagtens, men vi har fundet en endnu bedre løsning – synes vi i hvert fald selv. 

HVORDAN SMUTTER JEG MANDLER? 

Her får du den bedste og nemmeste måde at smutte mandler på, som virker hver eneste gang. Så kan du hurtigt få ordnet mandlerne til risalamanden og spare en masse tid i den i forvejen hektiske juletid.

  1. Sæt en gryde over med vand, og bring det i kog.
  2. Tilsæt mandler, og lad det koge i 2 minutter.
  3. Hæld vandet fra, og lad mandlerne køle lidt af. De skal stadig være varme, men ikke så varme, at du brænder dig på dem.
  4. Smut mandlerne imellem to fingre, så skallen ryger af.

Smutte mandler i mikroovn

  1. Hæld mandlerne i en skål, der kan tåle mikroovnens stråler.
  2. Dæk med vand. og sæt skålen i mikroovnen i 2 minutter ved fuld watt.
  3. Hæld vandet fra, og lad mandlerne køle lidt af. De skal stadig være varme, men ikke så varme, at du brænder dig på dem.
  4. Smut mandlerne imellem to fingre, så skallen ryger af.

HVORFOR SMUTTE MANDLER?

Mandler med skind kan også sagtens bruges i desserter og kager, men smagen vil være anderledes. Smuttede mandler har nemlig en mere ren mandelsmag end almindelige mandler, da mandelskindet kan smage bittert. Derudover har de hvide mandler et mere raffineret udtryk, når de bruges som topping eller som pynt på kager.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar