Sådan rengør du din mikroovn på 5 minutter!

På bare 5 minutter kan nemt du rengøre en fedtet og plettet mikroovn helt uden kemikalier. Du skal bare bruge citron og vand. Det er virkelig smart!

Sådan rengør du din mikroovn på 5 minutter!
December 6, 2019 af redaktionenFoto: Inge Skovdal, Skovdal Nordic

Citroner kan bruges til mange geniale ting, f.eks. citrontærte og citronmåne. Men de kan faktisk også bruges til rengøring.

Hvis du varmer mad i din mikrobølgeovn, oplever du sikkert, at madrester og fedtpletter sidder godt fast på indersiden af ovnen.

På få minutter kan du med citron og vand rengøre en snavset mikroovn. Det er virkelig nemt og smart! 

Sådan rengør du mikroovnen med citron

  1. Læg 6 skiver citron i en skål sammen med 2,5 dl vand. Husk, at det skal være en skål, der tåler at komme i mikroovnen.
  2. Varm citronvandet i mikroovnen, indtil det begynder at koge – det kan tage et par minutter.
  3. Vent 2 minutter, inden du åbner døren til mikroovnen – det er vigtigt, at du venter, så dampen kan løsne madresterne på indersiden af ovnen.
  4. Åbn døren til mikroovnen, og fjern skålen med citronvand. Tør hele indersiden med en varm og fugtig svamp. Slut af med at tørre med en karklud. 

Nu skulle din mikroovn gerne være ren og dufte dejligt af citron. Her kan du få inspiration til, hvad du kan bruge din mikroovn til!

Undgå madrester i mikroovnen

Hvis du ikke gider at rengøre din mikroovn så ofte, så kan du prøve at undgå sprøjt fra madvarer.

Man kan f.eks. købe et plastlåg til mikroovnen, som passer henover de fleste skåle og tallerkner. Så er det bare låget, der skal rengøres en gang imellem.

Har du ikke et låg, kan et stykke køkkenrulle også gøre underværker. Smelter du f.eks. smør, så læg et stykke køkkenrulle over skålen, så tager det de værste sprøjt.

Måske du også kan li'