Du skal have kage med på arbejdet, og du venter med at pynte den med flødeskum, til den skal severes. Desværre er der hverken et piskeris eller en elpisker at finde nogen vegne.
Du kan heldigvis nemt lave flødeskum uden et piskeris — du kan nemlig ryste fløden til skum.
Sådan ryster du flødeskum
Det eneste, du skal bruge, er piskefløde og en pose. Det kan f.eks. være en frysepose eller en anden plasticpose, der er egnet til madlavning.
Sådan gør du:
- Hæld fløden i en helt tæt frysepose, og sno lukningen, så posen bliver fyldt med luft.
- Hold godt fast med den ene hånd, og ryst posen i ca. 1 minut, til den ikke længere siger en lyd. Man kan godt blive grebet af stemningen, så sørg for at kigge til fløden undervejs, så den ikke når at blive til smør.
- Så er det bare at nyde det friskrystede flødeskum, f.eks. på øllebrød med frisk frugt eller i en kop kakao.
Tip: Du kan også bruge et glas med låg eller selve kartonen. Det vigtigste er, at der er luft nok til, at fløden kan bevæge sig og blive til luftigt hvidt skum.