Få de bedste tips og tricks til julens bedste risalamande

Risalamande – de bedste tips og tricks

9. oktober 2019 af .
Foto: Jeppe Michael Jensen

Ingen jul uden den klassiske risalamande! Den søde og cremede dessert laves på en base af risengrød og blandes med flødeskum og mandler, og den smager himmelsk – i hvert fald hvis du laver den rigtigt. Her får du de bedste tips og tricks til få risalamanden lækker og luftig, så selv svigermor bliver stolt.

Julens bedste dessert må uden tvivl være risalamande med kirsebærsauce. Navnet klinger fransk, men i virkeligheden er risalamande pæredansk og skulle efter sigende være opfundet en travl aften på en københavnsk restaurant. Lige siden har desserten figureret i de danske hjem i den søde juletid.

Risalamande består af risengrød, vanilje, mandler og flødeskum og serveres med kold eller varm kirsebærsauce. Alle familier har forskellige traditioner for, hvordan en risalamande skal smage, men hvis du følger disse tips og tricks, er du garanteret en let, luftig og lækker juledessert, der vil gøre de fleste maver glade.

Din risalamande bliver bedst, hvis du koger risengrøden med vaniljestangen. Du kan godt bruge en rest almindelig risengrød, men vaniljesmagen bliver mere intens og gennemtrængende, hvis du koger grøden med vaniljen.

Det er også vigtigt, at risengrøden er fuldstændig kold, før du blander den med flødeskum. Hvis grøden er lun, bliver flødeskummet til ost, og det skal din dessert ikke smage af.

Vend kun halvdelen af flødeskummet i risengrøden til at starte med. Rør omhyggeligt flødeskummet i risengrøden sammen med mandler, til der ikke er nogen klumper. Vend den sidste halvdel af flødeskummet i meget forsigtigt, så du ikke slår luften ud af risalamanden.

Pas på, du ikke pisker fløden for stiv. Flødeskummet skal være blødt og let, for så bliver risalamanden også blød og lækker. Se her, hvordan du pisker den perfekte flødeskum:

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar