Månedens køkkengrej: Tips til tærte

I efteråret er en lækker tærte perfekt at varme sig på. Bliv klar til at bage tærter fra både det salte og det søde køkken med det rigtige udstyr.

Månedens køkkengrej: Tips til tærte
October 5, 2022 af AnnonceFoto:

En sprød og gylden mørdej med lækkert fyld spiser vi gerne både til hovedret og dessert - bogstaveligt talt. Der er nemlig fantastiske tærter til hvert et måltid. Server for eksempel en tomattærte som tilbehør, en kartoffeltærte til frokost eller en bærtærte til eftermiddagskaffen. 

Et godt tip, når du skal bage tærte, er at bruge sæsonens frugt og grønt. Råvarerne smager bedre og er billigere, når de er i sæson. Her i efteråret er blandt andet løg, porrer, tomater, squash, blomkål, broccoli og spinat i sæson. Det samme er kartofler og andre rodfrugter som beder. Til den søde tand gælder det æbler og pærer, som smager fantastisk i en tærte med en klat cremefraiche til. 

EN GOD BUND

Tærter kommer i mange forskellige former, men den klassiske er den runde form med bølget kant. Med et tærtesæt fra De Buyer får du både en perforeret form med aftagelig bageplade, en rist og en kagespatel. Det bliver ikke nemmere at bage en lækker tærte.

Medlemspris 399 kr., 499 kr. for ikkemedlemmer på Coop.dk Shopping. Find sættet her.

MØRDEJSMESTER

Du kommer ikke udenom en sprød og gylden mørdej, når du skal bage tærte. Det særlige ved køkkenmaskinen fra Ankarsrum er, at det er skålen, og ikke redskabet, der drejer rundt. Maskinen står solidt på bordet, støjer minimalt og indeholder en mørdejsælter, som gør det nemt at kreere lækre tærter.

Pris 4.695 kr. på Coop.dk Shopping. Find den her.

RUL UD PÅ RUTINEN

En kagerulle er uundværlig for enhver tærteelsker. Marmorversionen fra Küchenprofi har en kølende effekt og en glattere overflade, som gør, at dejen ikke klæber til kagerullen. Marmorets vægt gør det nemmere at rulle dejen ud uden anstrengelse.

Medlemspris 249 kr., 319 kr. for ikkemedlemmer på Coop.dk Shopping. Find den her.

SKØNNE SKIVER

Fine og tynde grøntsager giver en smuk og indbydende tærte, men det kan være noget af et arbejde. Med mandolinjernet fra Gefu kan du lynhurtigt få perfekte skiver i forskellige skæretykkelser. Den praktiske fingerbeskytter og de skridsikre fødder gør snittearbejdet sikkert og hurtigt.

Medlemspris 299 kr., 449 kr. for ikkemedlemmer på Coop.dk Shopping. Find det her.

MALERISKE STRØG 

Vi, der har prøvet at fordele en sammenpisket æggemasse med en gaffel, ved, at det altså bliver en del nemmere med en bagepensel. Le Creuset’s version har et fint træskaft med griberiller og et aftageligt silikonehoved, som tåler op til 250° og kan vaskes i opvaskemaskinen. 

Pris 89 kr. på Coop.dk Shopping. Find den her.

ALVERDENS KØKKENHITS

Hos Coop.dk Shopping finder du alt til madlavning og borddækning. Deres dygtige fagfolk har håndplukket de allerbedste produkter fra kendte kvalitetsmærker, så du kan lave gourmetmad til gæsterne eller hverdagens favoritfrikadeller til familien. Gå på opdagelse, og find smarte maskiner, flot stel, gode gryder og over 2.500 andre køkkenhits til skarpe priser. Køb dit medlemskab sammen med dine varer, og få rabatten med det samme. Det koster kun 200 kr., og de er hurtigt tjent ind igen.

Måske du også kan li'