Mængder pr. person

Det kan være svært at vurdere, hvor mange kartofler der skal skrælles, hvor mange ris der skal koges og hvor meget salat der skal hakkes. Her får du en brugbar oversigt, der kan hjælpe dig.

Mængder pr. person
May 14, 2020 af redaktionenFoto: Betina Hastoft

Hvor mange kartofler er det lige, 6 mennesker spiser? Her får du en genial liste, så du kan se, hvor meget mad du skal tilberede pr. person, næste gang du får gæster eller har glemt, hvor meget pasta 1 person spiser.

Mængde forret pr. person

  • Forret: 150-250 g 
  • Suppe: 2½-3 dl 

Mængde tilbehør pr. person

  • Kartofler, uskrællede: 250 g
  • Pasta, tørret: 75-100 g
  • Pasta, frisk: 125-150 g
  • Nudler: 75-100 g
  • Ris: 70 g (1 dl)
  • Couscous: 75 g
  • Grøntsager: 150 g
  • Salat: 125 g
  • Sauce: 1 dl

Mængde kød pr. person

  • Kød med ben: 250 g
  • Kød uden ben til steg: 150-200 g
  • Kød uden ben til gryderetter: 100-150 g
  • Hakket kød: 100-125 g
  • Pølser: 150-200 g
  • Spareribs: 750 g 
  • Laks: 125-200 g
  • Rødspætte: 200-250 g
  • Rødspættefilet: 125-200 g

Mængde dessert pr. person

  • Dessert: 150-250 g 
  • Ost: 50 g pr. person

Ovenstående oversigt er et gennemsnit. Du kender dine gæster bedst, så beregn fx mere kød, hvis der er en rigtig kødelsker i selskabet. Et måltid skal som hovedregel bestå af 600-800 g mad pr. person.

Har du rester tilovers fra et middagsselskab, kan de sagtens spises i dagene efter. Du kan også trylle nye lækre retter frem. Kødrester fungerer fx fremragende i biksemad, tærter, æggekager osv.

Find masser af inspiration til at få resterne brugt i nye spændende retter her, så du undgår madspild.

Måske du også kan li'