Pizza er en fastfood-klassiker, som de allerfleste kan lide, og den afholdte spise er derfor let at ty til, hvis aftensmåltidet skal tilberedes i en fart.
Hvis du endda på forhånd har lavet dejen klar og frosset den ned, så kræver det ikke mange øjeblikke, fra du kommer ind ad døren, til de hjemmelavede pizzaer hygger sig i ovnen.
Hvordan fryser jeg pizzadej?
Hvis du vil fryse pizzadej, skal du først have fat i en god grundopskrift. Prøv for eksempel den traditionelle lyse udgave eller denne grovere version med fuldkorn, som mætter ekstra godt.
Når dejen er slået sammen og æltet, deler du den i portionsstørrelser, drysser hver klump med mel og lægger den i en separat frysepose, som du putter i fryseren. Du skal altså fryse din dej ned, inden den hæver.
Skal det være ekstra nemt, kan du dog også lade din dej hæve en smule, inden du ruller hver portion ud på et ark bagepapir, så du har en helt færdig bund. Derefter ruller du bagepapiret med dejen på og fryser den ned i en frysepose — på samme måde som de færdiglavede udgaver, man kan finde i supermarkedets køledisk.
Hvordan tør jeg min pizzadej op?
Lad din frosne pizzadej tø op på køl (eventuelt mens du er på arbejde),og lad den derefter hæve som beskrevet i opskriften, inden du ruller den ud. Du kan også tø dejklumpen op ved stuetemperatur — så er den klar til brug efter cirka 3 timer.
OBS. Den optimale måde at tø dejen op på og den efterfølgende hævetid kan variere alt efter, hvilken grundopskrift du bruger. Så prøv dig eventuelt frem og se, hvornår du synes, at pizzabundene bliver allerbedst.
Er din dej udrullet, så tør du den blot op, folder dejen ud, og lader den efterhæve cirka et kvarter på køkkenbordet. Og så er du klar til fyld!
Hvor længe kan min pizzadej holde sig i fryseren?
Din pizzadej kan holde sig i cirka to måneder på frost. Er du glad for pizza, kan det altså sagtens betale sig at lave en stor portion og fryse hele molevitten ned, så der er hjemmelavet — og billig — fastfood til de dage, hvor aftensmåltidet skal hurtigt på bordet.
Powered by Froala Editor