Kan jeg bruge natron i stedet for bagepulver?

Er du løbet tør for bagepulver? Der er heldigvis en udvej. Du kan nemlig godt erstatte bagepulver med natron.

Kan jeg bruge natron i stedet for bagepulver?
March 3, 2021 af redaktionenFoto: Betina Hastoft


Natron kan godt erstatte bagepulver

Natron er egentlig det samme som bagepulver, bare uden syre. Manglen på syre gør, at der ud over kuldioxid, altså luft, også dannes soda, som ikke smager godt. Når du erstatter bagepulver med natron, skal syren derfor tilsættes via f.eks. syrnede mælkeprodukter, kærnemælk eller citronsaft.

1 tsk. bagepulver svarer ca. til ½ tsk. natron 

½ tsk. natron neutraliseres af 1. spsk. citronsaft eller 2,5 dl kærnemælk

Kagedej med bagepulver eller natron skal i ovnen med det samme

Så snart bagepulver eller natron kommer i kontakt med en våd dej, reagerer stofferne med hinanden og danner luftarten kuldioxid, som får dejen til at hæve. Derfor skal kagedej med bagepulver og natron bages med det samme.

Læs mere her: Værd at vide om hævemidler

Måske du også kan li'