Hyggelige køkkenprojekter kan være alt fra hjemmelavet pasta, syltning og fermentering

Hyggelige køkkenprojekter

16. marts 2020 af .
Foto: Aller Media

Få gode ideer til små, hyggelige madprojekter, du kan lave en dag, du har ekstra meget tid på hånden. Er det f.eks. nu, du skal have styr på surdejsteknikken, lave yoghurt helt fra bunden eller fremstille din egen ost?

Det er både hyggeligt og afstressende at stå og sysle med små projekter i køkkenet – så længe det ikke gælder rengøring. 

Bare rolig, vi tvinger dig ikke ud i hårdt fysisk arbejde, men guider dig til madprojekter, du kan starte i dit eget køkken. Måske plejer du blot at købe en pakke tørret pasta eller mozzarella, men du kan faktisk fremstille begge dele selv. Se listen over hyggelige køkkenprojekter herunder.

Hjemmelavet yoghurt

Har du tid og lyst, kan du lave din egen yoghurt. Det er sjovt, og med denne grundopskrift er det faktisk også ret nemt. Du skal blot bruge 2 ingredienser og et termometer. Få grundopskriften på hjemmelavet yoghurt her.

Hjemmelavet ost

Du behøver ikke et helt mejeri for at fremstille din egen friskost. Det er faktisk overraskende nemt og ligetil – og du har kun brug for ganske få hjælpemidler. Så kom i gang med at lave din egen mascarpone, ricotta og mozzarella. Vi guider dig til hjemmelavet ost her.

Chokoladetemperering

Chokoladetemperering er lidt af en videnskab. Men hvorfor er det så svært, og hvordan lykkes man bedst med det? Her får du en komplet guide inkl. video til chokoladetempereringens svære kunst.

Hjemmelavet pasta

Åh, pasta! Intet kan varme hjertet som en omgang kulhydrat-kærlighed. Endnu bedre er det, når pastaen er hjemmelavet, men hvordan bliver resultatet så godt, at du bliver fyldt af lykke? Vi har testet tre metoder til hjemmelavet pasta her.

Surdej - en verden uden gær

Surdej fungerer både som hævemiddel og smagsgiver i bagværk, og den tager ikke mere end 5 minutter at lave. Derefter skal du bare røre i den et par gange dagligt og opfriske den 8-24 timer inden, den skal bruges. Se her, hvordan du begår dig i surdejsverdenen.

Syltning

At sylte friske råvarer, så de senere kan serveres som delikat tilbehør, er igen blevet populært. Stort set alt kan syltes, og du bestemmer selv, hvor surt, sødt og krydret det skal være. Få den fulde guide til syltning her.

Fermentering

Kimchi, kraut, kombucha – du har måske hørt eller læst om det, men hvad er det nu lige, det er? Få en grundig guide til fermentering her.

Bearnaise

En hjemmerørt bearnaisesauce tåler ingen sammenligning med pulverversionen. Og sidstnævnte er der ingen grund til at ty til, for vi har testet, hvordan du nemmest og bedst laver bearnaisesauce derhjemme – selvfølgelig uden at den skiller.

Hyggebagning

Er du mere til hyggebagning og andre små køkkensyslerier, så kan du finde masser af opskrifter her på siden, som ikke kræver diverse svære teknikker. Gå i køkkenet, og bag en vanedannende god brownie, en ordentlig omgang fødselsdagsboller eller et saftigt bananbrød.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar