Hyggelige køkkenprojekter

Få gode ideer til små, hyggelige madprojekter, du kan lave en dag, du har ekstra meget tid på hånden. Er det f.eks. nu, du skal have styr på surdejsteknikken, lave yoghurt helt fra bunden eller fremstille din egen ost?

Hyggelige køkkenprojekter
October 14, 2022 af redaktionenFoto: Aller Media

Det er både hyggeligt og afstressende at stå og sysle med små projekter i køkkenet – så længe det ikke gælder rengøring. 

Bare rolig, vi tvinger dig ikke ud i hårdt fysisk arbejde, men guider dig til madprojekter, du kan starte i dit eget køkken. Måske plejer du blot at købe en pakke tørret pasta eller mozzarella, men du kan faktisk fremstille begge dele selv. Se listen over hyggelige køkkenprojekter herunder.

1. Bag en kage

Det kan næppe komme som nogen overraskelse, at kagebagning er en hyggelig aktivitet – det er der i hvert fald fuld enighed om her på redaktionen. Uanset om du er til simple kager (så du hurtigere kommer til den del, hvor de skal spises),eller om du er til store kageprojekter med mange elementer, så finder du en opskrift her på sitet. Kom til alle vores bedste kageopskrifter her, eller find de kager, der er særligt egnede til at bage sammen med børnene her.

2. SURDEJ - EN VERDEN UDEN GÆR

Surdej fungerer både som hævemiddel og smagsgiver i bagværk, og den tager ikke mere end 5 minutter at lave. Derefter skal du bare røre i den et par gange dagligt og opfriske den 8-24 timer inden, den skal bruges. Se her, hvordan du laver en surdej og holder den i liv.

3. SYLTNING

At sylte friske råvarer, så de senere kan serveres som delikat tilbehør, er igen blevet populært. Stort set alt kan syltes, og du bestemmer selv, hvor surt, sødt og krydret det skal være. Få den fulde guide til syltning her.

4. Hjemmelavet ost

Du behøver ikke et helt mejeri for at fremstille din egen friskost. Det er faktisk overraskende nemt og ligetil – og du har kun brug for ganske få hjælpemidler. Så kom i gang med at lave din egen mascarpone, ricotta og mozzarella. Vi guider dig til hjemmelavet ost her.

5. Hjemmelavet slik og snacks

Er du mest til sødt slik eller salte snasks? Eller hvad med bare at lave en god blanding af det hele! Begge dele kan nemlig sagtens laves hjemme i eget køkken, og så smager det også meget bedre, end det du køber i den lokale bland-selv-slikforretning. Se vores opskrifter på slik og snacks her.

6. Chokoladetemperering

Chokoladetemperering er lidt af en videnskab. Men hvorfor er det så svært, og hvordan lykkes man bedst med det? Her får du en komplet guide inkl. video til chokoladetempereringens svære kunst.

7. Hjemmelavet pasta

Åh, pasta! Intet kan varme hjertet som en omgang kulhydrat-kærlighed. Endnu bedre er det, når pastaen er hjemmelavet, men hvordan bliver resultatet så godt, at du bliver fyldt af lykke? Vi har testet tre metoder til hjemmelavet pasta her.

8. Fermentering

Kimchi, kraut, kombucha – du har måske hørt eller læst om det, men hvad er det nu lige, det er? Få en grundig guide til fermentering her.

9. Bearnaise

En hjemmerørt bearnaisesauce tåler ingen sammenligning med pulverversionen. Og sidstnævnte er der ingen grund til at ty til, for vi har testet, hvordan du nemmest og bedst laver bearnaisesauce derhjemme – selvfølgelig uden at den skiller.

10. HJEMMELAVET YOGHURT

Har du tid og lyst, kan du lave din egen yoghurt. Det er sjovt, og med denne grundopskrift er det faktisk også ret nemt. Du skal blot bruge 2 ingredienser og et termometer. Få grundopskriften på hjemmelavet yoghurt her.

Måske du også kan li'