Annonce for Valsemøllen
Når hverdagen kalder på nemme løsninger uden at gå på kompromis med smagen, er Valsemøllen Havreris det perfekte valg. Med en kogetid på kun 10 minutter får du et mættende måltid, der både smager godt og er fyldt med fibre og proteiner. Det gør havreris til en uundværlig ingrediens i en travl hverdag, hvor måltiderne stadig skal være mættende og fulde af smag.
Et alsidigt tilbehør
Med deres milde og runde smag passer havreris perfekt til både klassiske retter og mere kreative køkkeneventyr. Brug dem som fyld i salater, til gryderetter eller i asiatiske wokretter. Selv på dag to bevarer de deres lækre tekstur og smag, hvor du kan give dem nyt liv med pesto, hoisinsauce eller din yndlingsdressing.
Sæt fuldkorn på menuen
Vidste du, at Fødevarestyrelsen anbefaler at spise 90 gram fuldkorn om dagen? Med Valsemøllen Havreris bliver det let at nå det mål. De er en naturlig kilde til fibre, som både mætter og gør godt for kroppen. Og så smager de fantastisk – uanset hvordan du bruger dem.
Prøv Valsemøllen Havreris i din næste ret – og oplev, hvordan nemt kan være både sundt og lækkert.
Havrerisene kan findes i udvalgte butikker som Bilka, Føtex, SuperBrugsen, Kvickly, REMA1000, Meny og Nemlig.com til en vejledende udsalgspris på 19,95 kr.
Opskrifter
Havreris how to
2 portioner
5 dl vand
1 tsk. salt
Sådan gør du
- Bring vand og salt i kog.
- Tilsæt havreris, og kog i 10 minutter, ved svag varme.
- Hæld vandet fra, og lad havrerisene trække under låg inden servering.
Et godt tip: Brug din favoritopskrift på boller i karry, butter chicken eller salat og servér den med havreris, fx kogt med citrongræs, ingefær, en kanelstang eller et par limeblade
Chili sin carne
4 personer
Havreris:
5 dl vand
1 tsk. salt
Chili sin carne:
1 løg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
½ squash
2 spsk. olie
1 spsk. tomatpuré
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. oregano
1-2 tsk. chipotle-chili
1 tsk. stødt kanel
1 spsk. kakaopulver
2 dåser hakkede tomater
1 spsk. syltede jalapenos
1 tsk. sukker
200 g kogte kidneybønner, evt. fra dåse
200 g kogte sorte bønner, evt. fra dåse
150 g majskerner, fra frost
salt og peber
Topping:
1 avocado
4 spsk. cremefraiche
frisk koriander
Sådan gør du
Chili sin carne:
- Pil, og hak løg og hvidløg fint. Rens, og skær peberfrugten og den halve squash ud i små tern.
- Varm en gryde op med olie, og tilsæt grøntsagerne og tomatpuréen. Svits det hele ved middel varme under omrøring.
- Tilsæt spidskommen, oregano, chipotle og kanel, og svits i yderligere 2 minutter.
- Tilsæt kakao, hakkede tomater, jalapenos og sukker, og lad det hele simre ved middel varme i cirka 40 minutter under låg. Hold øje med, at det ikke koger tørt, og rør i det undervejs. Tilsæt eventuelt en smule vand.
- Smag retten til med salt, sukker og eventuelt mere chili. Bruger du bønner fra dåse, så dræn og skyl dem, før du kommer dem i retten sammen med majsene.
- Lad retten simre i yderligere 20 minutter under låg, og smag den til inden servering.
- Skær avocadoen i små tern.
Havreris:
- Imens retten simrer, bring vand og salt i kog til havreris.
- Tilsæt havreris, og kog i 10 minutter, ved svag varme.
- Hæld vandet fra, og lad havrerisene trække under låg inden servering.
- Anret chili sin carnen i skåle sammen med kogte havreris, og top med tern af avocado, cremefraiche og masser af frisk koriander.
Et godt tip: For mere smag i dine havreris, kan du koge dem med fx citrongræs eller et par limeblade.
Om Valsemøllen Havreris
Havrerisene er dyrket, høstet og produceret i Danmark af økologiske havrekerner, hvilket sikrer kort vej fra markerne til dit køkken. Samtidig er produktet økologisk og nøglehulsmærket, så du kan spise med god samvittighed