Frosne stenfrugter på yoghurt

Stenfrugter som blommer, nektariner og ferskner er ikke bare lækre i sig selv - de kan nemlig fryses ned og rives over maden som et sødmefuldt indspark på eksempelvis morgenmaden.

Frosne stenfrugter på yoghurt
July 10, 2025 af redaktionenFoto: Columbus Leth

Når kalenderen viser juli og august, er blommer, abrikoser, nektariner, kirsebær og ferskner i højsæson. Man kan næsten smage den sødmefulde stenfrugt på en dejlig sommerdag, mens fuglene pipper i baggrunden.

Men frugten kan også forvandles til lækkert drys, som kan gøre enhver morgenmad, dessert eller snack endnu mere smagfuld ved at fryse dem ned. Læs med her!

SÅDAN OPGRADERER DU DIN YOGHURT

Vi har set denne trend, som vi simpelthen blev nødt til at prøve. Vi har frosset ferskner, blommer og nektariner ned, da de har den perfekte størrelse til formålet.

Sådan gør du

  1. Udvælg de stenfrugter, du ønsker at drysse over din mad.
  2. Vask dem grundigt med vand.
  3. Frys dem ned i fryseren i ca. 2-4 timer til de er gennemfrosne.
  4. Find dit rivejern frem og riv lidt frossen stenfrugt ud over din yoghurt eller smoothie.
  5. NYD!


Hvilke stenfrugter er gode at bruge?

Selvom kirsebær smager himmelsk, har de ikke den helt rette størrelse, når de skal rives. Derfor skal du gå efter de stenfrugter, du nemt at holde i hånden og rive henover din mad. Abrikoser, ferskner, blommer og nektariner geniale at bruge til denne trend.

hvad kan man ellers drysse stenfrugter på?

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan bruge din frosne blomme, nektarin eller fersken til. Vi drømmer om at drysse den over eksempelvis chia- eller havregrød, smoothie bowls, koldskål, pandekager, vaniljeis, kager, salater med frugt eller cocktails, som kun bliver endnu mere skøn af lidt ekstra kold, sødme.

Få vores bedste opskrifter med stenfrugter

Den søde stenfrugt er også i sig selv fantastisk at bruge i forskellige retter såsom salater, desserter eller sågar syltede. Prøv fx denne opskrift med syltede blommer med vaniljeis.

Den søde stenfrugt er også lækker i måltidsretter som fx salater. Hvis det lyder som noget for dig, så prøv denne skønne opskrift på salat med blommer, linser og myntecreme.

Og så er den søde stenfrugt selvfølgelig helt genial i næsten alle former for desserter. Prøv fx denne uimodståelige crumble med ferskner, nektariner og kirsebær. Den er ikke bare virkelig lækker - den er også en af de nemmeste kager at bage.

Måske du også kan li'