De fleste af os kender situationen, når vi står i køkkenet og skal åbne et granatæble, og inden vi er i mål, er der kerner og saft i hele køkkenet. Irriterende! For ikke at tale om alle de hvide hinder fra frugten, der blander sig med kernerne. Men fortvivl ej! Vi har fundet verdens smarteste metode til at pille granatæblekernerne ud af granatæblet.
En ret almindelig måde at gøre det på er at åbne granatæblet ved at skære det over på midten, og banke kernerne ud. Men det er noget rod, for man ender altid med den røde saft på tøj og gulv, og kerner der er blandet sammen med alle de hvide hinder. Alt i alt noget rigtigt pillearbejde.
Vi har undersøgt, om der ikke er en smartere måde at gøre det, og vi synes selv, at det her er verdens smarteste metode.
Det er faktisk slet ikke så svært. Du skærer blot rundt i granatæblets kant og piller den øverste skal af. Derefter skærer du langs de hvide hinder og åbner frugten, så toppen er lige til at pille ud med rod, så du undgår de fleste af de hvide hinder. Herefter kan du simpelt pille alle kernerne fri, så der kun er minimalt saftsprøjt. Tadaaa!
Se i videoen, hvordan du nemt kan åbne dit granatæble på verdens smarteste måde:
Granatæbler kan være svære at åbne, men det kan bananer faktisk også — se her, hvordan du faktisk bør åbne din banan.