Gæstemad på grillen

Fyr op for grillen og ambitionsniveauet, og forkæl dine gæster med en velsmagende menu med overraskende indslag.

Gæstemad på grillen
June 24, 2020 af Carsten Kyster, Timm Vladimir og redaktionenFoto: Columbus Leth

En god gæstemiddag er den perfekte anledning til at støve grillen af og afprøve nye, spændende opskrifter. Du finder både indkøbsliste + tidsplan nederst i artiklen. 

Sommerdrink med gin, Campari og sød vermouth 

Drinken kaldes også en "negroni" og smager både sødt, bittert og krydret. Tilsæt en skive appelsin, så du får lidt ekstra syre.Bland drinken på forhånd, og servér den med isterninger, når gæsterne kommer. 


Grillede fladbrød med tomat og feta 

En simpel, men farveglad forret, der kan skæres i mindre stykker og nydes, samtidig med at hovedretten tilberedes på grillen. Vil du gerne skyde genvej, kan du bruge færdigkøbte fladbrød, fx naanbrød, i stedet for at bage dem selv. Læg tomat-feta-fyldet, og varm dem kort på grillen under låg. 

 

Grillet kalverullesteg med nye kartofler  

Der er skruet helt op for wow-faktoren med denne rullesteg, der grilles sagte over gloende kul. Defriske urter giver rullestegen en helt fantastisk smag. Servér den med nye kartofler, kold persillesauce og andet lækkert tilbehør. Det er den rene luksusspise!

Der bliver formentlig steg i overskud. Skær den i meget tynde skiver, og brug dem som pålæg på rugbrød eller i sandwicher. 


Grillet ananas med vanljecreme 

Når grillen alligevel er i gang, kan du med fordel tilberede desserten over gløderne. Med denne opskrift får du en lækker karamelliseret ananas og en lækker, fløjlsblød creme. Den norske rømme, vi bruger her, er dejligt fed og syrlig, men kan sagtens erstattes af skyr eller cremefraiche 18 %.


INDKØBSLISTE TIL HELE MENUEN

KØD OG FISK:

• 1,6-2 kg kalvebryst

FRUGT OG GRØNT:

• 800-1000 g nye kartofler

• 500 g rødbeder

• 2 løg

• 1 porre

• 35 g friskrevet peberrod

• 50 g frisk babyspinat

• 2-3 store bøftomater, gerne både røde og grønne

• ½ moden avocado

• 1½ usprøjtet citron

• 1 moden ananas

• ½ bundt kørvel

• 1 bundt oregano

• ¼ bundt bredbladet persille

• evt. rød skovsyre til pynt

FERSKVARER OG KOLONIAL:

• 150 g feta

• 200 g smør

• 1 dl kærnemælk

• 2½ dl cremefraiche 18 %

• 2 æggeblommer

• 15 g gær

• 4½ dl hvedemel

• 3 dl rørsukker

• 1 vaniljestang

• 15 sorte peberkorn

• 2 spsk. korianderfrø

• 2 dl æbleeddike

• 2 cl Campari

• 2 cl sød rød vermouth

• 2 cl gin • isterninger

DU SKAL OGSÅ BRUGE:

• olivenolie

• salt og peber

• kødsnor

• 1 lille creme brulégasbrænder

TIDSPLAN 1 DAG FØR:

• Rør porreaskesmør.

• Lav rødbederelish.

4 TIMER FØR GÆSTERNE ANKOMMER:

• Tænd op i grillen.

• Forbered og steg rullestegen.

• Rør vaniljecremen.

1½ TIME FØR GÆSTERNE ANKOMMER:

• Ælt dejen til fladbrødene, og stil til hævning.

• Rør drinken sammen (undtagen isterninger).

• Blend persillesaucen.

• Skær ananas ud, og læg på køl.

LIGE FØR GÆSTERNE ANKOMMER:

• Grill fladbrød, og anret med fyld.

• Hæld isterninger og sommerdrink i glas.

½ TIME FØR HOVEDRETTEN:

• Kog kartoflerne. Skær rullestegen ud.

• Stil tilbehør frem på bordet.

LIGE FØR DESSERTEN:

• Grill ananas.


Se også: Gæstemad – 3 lækre menuer! 

Måske du også kan li'