Den store bagedyst: Afsnit 8

Der er frodige blomster på programmet, når deltagerne skal fortolke van Gogh, men ikke alt spirer i aftenens bagetelt – og så skal ostehøvlen hives frem!

Den store bagedyst: Afsnit 8
November 12, 2022 af Emilie EnggrenFoto: Aller Media


Kampen om de tre finalepladser

I semifinalen af Den store bagedyst er der blomstrende skønheder på programmet, og der venter deltagerne en buket af svære blomsterudfordringer. Deltagerne er spændte som en flitsbue, og kreativiteten blomstrer (bogstaveligt talt) – men ikke alt spirer i teltet.  

Der er med andre ord skruet op for sværhedsgraden, og deltagerne kommer ikke sovende til de tre finalepladser. Hvem mon imponerer mest og kommer i den eftertragtede finale? 

Mere kritik end nogensinde

I første udfordring er der roulader dekoreret med deltagernes favoritblomster på dagsordenen. Noget, der får den ellers målrettede Klaus ud af kurs. Efter både at fejle på finish og konsistens får Klaus mere kritik, end han nogensinde har fået. Vi er overraskede og frygter, at Klaus er i farezonen for at ryge ud lige inden finalen!

Vil du også prøve at bage roulade? Se vores 12 bedste roulade-opskrifter her! 

Frem med ostehøvlen!

I den hemmelige udfordring må deltagerne tage et noget uvant redskab i dessertkøkkenet i brug – nemlig en ostehøvl. Ja, du læste rigtigt. Deltagerne skal kreere et storslået chokolademesterværk, der både involverer et hvidt chokoladebånd, kokosglace, en blomstrende hvid chokoladetop – og, nå ja, fingerfærdighed! 

Under udfordringen går ikke alt som planlagt for Michelle. Hendes mousse, der skal glaces, er ikke frosset og sætter sig derfor fast i silikoneformen. Trods udfordringer afleverer hun alligevel et flot resultat med et smukt chokolade- og glacearbejde, men hun ved lige såvel som os, at hun skal levere et perfekt mesterværk for ikke at ryge ud. Kan hun klare det?

Laura snupper både en førsteplads og nogle flotte ord fra Markus: ”Jeg kunne have troet, det var min egen kage”. Nanna sikrer sig andenpladsen, og Klaus følger stærkt efter. Michelle får, ikke overraskende, en sidsteplads. 

van Gogh på kagebordet

Alt kan ske i aftenens sidste mesterværksudfordring, og der er nu kun én kage mellem deltagerne og de tre finalepladser. Michelle har noget at bevise, men leverer hun et perfekt mesterværk, kan det vende op og ned på det hele.

Der er blomsterkunst i kikkerten, og hvilket mere ikonisk blomsterportræt end Vincent van Goghs solsikker? Deltagerne får hele 4 timer til at give deres bud på en spiselig fortolkning af kunstnerens værk, og der er noget at leve op til. 

Michelle imponerer på udseende, men ikke på smag, og Klaus mangler igen finish – ”Klaus-finish”, som Markus kalder det. Vi fornemmer, at bundplaceringen efter alle tre udfordringer står mellem Klaus og Michelle – altså de to, som vi ellers havde udset som favoritter fra afsnit 1.

Er I også overraskede over Klaus’ præstation i aftenens afsnit?

And the award goes to … 

De tre finalepladser skal fordeles, og ikke overraskende går Laura, som har imponeret dommerne i alle udfordringer, videre som den første og kan dermed iføre sig mesterbagerforklædet i finalen. Nanna går videre som den næste, og den sidste finaleplads går til Klaus. 

Vi takker Michelle for hendes store mod og kampgejst, som har inspireret os uge efter uge. Held og lykke fremover til Michelle, som vi håber, vi kommer til at se meget mere til!

Nu glæder vi os til at se, hvem af Nanna, Laura og Klaus der løber med den eftertragtede titel som vinder af den store bagedyst sæson 11!

Bag som i Den store bagedyst

Er du også blevet lækkersulten efter semifinaleafsnittet? Du er ikke alene! Derfor har vi allerede fundet en række opskrifter frem, så du kan gøre deltagerne (bage)kunsten efter. Bag dejlige roulader og smukke mesterværker her: 

Opskrift: Gulerodsroulade med syrlig flødeostecreme

Opskrift: Chokoladeroulade med Baileyscreme

Opskrift: Mazarinlagkage med vaniljefrosting og hvid chokolade

OpskriftKage med hvid chokolade og kokos

Opskrift: Islagkage med sommerbær og marengskys

Opskrift: Strawberry Daiquiri-cheesecake med rom og lime

Måske du også kan li'