Den store bagedyst: Afsnit 7

De resterende 5 deltagere drager mod Italien, når de bager pizzaer, italienske tærter og fortolkninger af tiramisuen.

Den store bagedyst: Afsnit 7
November 5, 2022 af Mathilde LandryFoto: Shutterstock

Bag pizza som Gorm

Bagedyst-deltagerne får besøg af Gorm, der skal give sine bedste pizzatricks, og det er vi mange, der er glade for. Vi elsker pizza her på redaktionen, så vi slog lyttelapperne ud, da Gorm kom med tips og tricks.

I Gorms pizzadej er der kun 4 ingredienser: Vand, gær, salt og mel. Så simpelt kan en pizzadej laves. I Bagedyst-teltet bager deltagerne på tid, men hvis du skal bage pizza derhjemme, kan du med fordel lade din dej hæve i længere tid. Du finder vores grundopskrift på pizzadej her. I opskriften bruger vi 25 g gær, og så skal dejen hæve en time. Vil du lade den hæve længere, tilsætter du blot mindre gær. Lav f.eks. dejen aftenen inden, og nøjes med 10 g gær.

Når det kommer til pizzaens form, bruger Gorm sine hænder til at forme pizzaen. Brug endelig ikke en kagerulle, for så maser du alle luftboblerne ud. Gorm starter med at prikke med fingrene i dejen, ligesom når du bager focaccia. Det gør, at luftlommerne fanges og bliver i dejen. Når du har gjort det, kan du begynde at strække dejen ud med håndryggen, så den bliver større og tyndere – men sørg for, at du efterlader en god kant, der kan hæve op og blive blød og luftig i ovnen.

Nu til fyldet! I Gorms version består fyldet af tomatsauce, ost og basilikum. Vil du have mere på, kan du bare tilføje det. Et godt tip er, at lade tomatsauce og ost være nederst, og så kan du fylde mere ovenpå. Få masser af inspiration til pizzafyld her.

Var det noget med en pizza-donut?

I Den store bagedyst bager de fleste af deltagere pizzaer med hul i midten, fordi deres dej er blevet for tynd. Det er en skam, for de ser ellers gode ud. Klaus og Laura er de eneste, der laver hele pizzaer, og dem er dommerne vilde med.

Italiensk for begyndere

I den hemmelige udfordring bliver vi i Italien. Deltagerne skal nemlig bage den italienske crostata, som er en tærte med mazarinmasse, pærer og hindbærkompot. Tærtelåget skal de selv designe. Hertil skal serveres en hjemmelavet is lavet med flydende nitrogen. Der er altså nok at se til, og de fleste kommer i tidsnød. I bedømmelsen ender Laura i bunden sammen med Susanne. Nanna kommer på tredjepladsen, Klaus på andenpladsen, og Michelle vinder den hemmelige udfordring. Igen.

I mesterværkerne skal de fem deltagere lave deres udgave af en tiramisu. En slags tiramisu i nye klæder. De leverer alle sammen fine kager med god smag. Dommerne er især vilde med Klaus og Lauras kage. Susanne leverer desværre ikke helt på smag og udseende, og hun må derfor forlade konkurrencen. Klaus generobrer mesterforklædet, og han, Laura, Michelle og Nanna er nu i semifinalen.

Bag som i Den store bagedyst

Fik du også lyst til tiramisu, efter have set aftenens program? Det gjorde vi også! Du kan kaste dig ud i den klassiske tiramisu med hjemmelavede ladyfingers, men du kan også prøve kræfter med disse fine fortolkninger af den italienske dessert. Vi har samlet vores tre bedste tiramisu-lignende-opskrifter, du kan se herunder.

Måske du også kan li'