Den store bagedyst: Afsnit 6

Det er den drilske karamelkunst, som deltagerne i afsnit 6 kastes ud i, og det betyder, at der skal holdes vågent øje med konsistens og temperatur – for med ét kan den perfekte karamel forvandle sig til et sandt bagedyst-mareridt.

Den store bagedyst: Afsnit 6
October 29, 2022 af Emilie EnggrenFoto: Aller Media

KARAMEL HER, DER OG ALLE VEGNE

Det er den drilske karamelkunst, som deltagerne i afsnit 6 kastes ud i, og det betyder, at der skal holdes vågent øje med konsistens og temperatur – for med ét kan den perfekte karamel brænde på og forvandle sig til et sandt bagedyst-mareridt. 

Alt er vendt på hovedet – bogstaveligt talt

I første konkurrence udfordres deltagerne med en klassisk tarte tatin med ananas, som skal vendes foran dommerne i et skelsættende øjeblik. Deltagerne igangsættes med et kvarters mellemrum og får en time hver. Men som det så ofte er i bagedystteltet, er der et benspænd, for på den udleverede opskrift står der hverken mængde eller tid. Dermed er det op til deltagerne selv at sammensætte den perfekte mørdej og vurdere den rette tilberedningstid. 

Alt er med andre ord vendt på hovedet – bogstaveligt talt. Til bedømmelsen får især Susanne ros, mens Manja desværre skuffer på både tilberedning og udseende. Vi fornemmer, at Manja skal imponere gevaldigt i de to næste udfordringer for ikke at ryge ud. Kan hun klare det?

Var det noget med en mælkesuppe?

I anden konkurrence kastes deltagerne ud i den franske crème caramel – selvfølgelig a la dommerne og dermed med ekstra sværhedsgrad i form af et kuglerundt karamelgitter. Mens de andre allerede er i gang med de spektakulære gitre, opdager Michelle, at hun har for få æg i cremen og derfor må sadle om. Hendes fejl resulterer i, at hun, ligesom Nanna, serverer en ”mælkesuppe”, som Markus navngiver den, og som han desuden kalder ”katastrofal”.

Til gengæld imponerer Klaus, Laura og Manja dommerne, og Laura snupper en førsteplads lige for snuden af Klaus. 

Drizzle – a hva’?

I mesterværksudfordringen skal deltagerne prøve kræfter med den krævende drizzle-teknik, som er teknikken, hvor karamel smukt løber ned ad siderne på en kage – men uden at løbe helt ned. En æstetisk og dekorativ teknik, som ser tilfældig ud, men som bestemt ikke er det! 

Det får deltagerne da også at mærke, eftersom mange har svært ved at ramme den rette temperatur, så karamellen hænger fast. Alligevel er der især én, der imponerer med både smag og udseende: Markus og Katrine kunne godt spise et stykke mere af Klaus’ lækre abrikos-mesterværk.  

FARVEL OG TILLYKKE TIL … 

Efter alle tre udfordringer må vi indrømme, at vi havde satset på, at Klaus snuppede mesterbagerforklædet fra Michelle, men det var ikke sådan, det gik. Mesterbagerforklædet skiftede hånd, men kun fra højre til venstre, for Michelle løb endnu engang med titlen til trods for en mælkesuppe, der sejlede i den hemmelige udfordring. Mon ikke, at Klaus vinder det tilbage næste gang? 

Desværre må vi tage afsked med Manja, og det havde både vi og hende selv set komme. Manja vil blive savnet, men hun nåede alligevel at sætte et vigtigt stempel i bagedystteltet; nemlig en reminder om, at man kan meget mere, end man måske selv går og tror. 

BAG SOM I DEN STORE BAGEDYST

Drømmer du om at lave din egen tarte tatin, crème caramel eller et mesterværk med løbende karamel? Så se opskrifterne herunder, og gør deltagerne kunsten efter: 

Se også tema: Smukke kager og desserter med karamel

Måske du også kan li'