Den store bagedyst: Afsnit 5

Denne gang skal amatørbagerne blive inden for landets grænser, når den står på bogstavkager, othellolagkage med danske dialekter og til sidst mesterværkskager med danske vartegn.

Den store bagedyst: Afsnit 5
October 22, 2022 af Mathilde LandryFoto: Betina Hastoft

Vi er røde, vi er hvide

I aftenens program hyldes Danmark med både ord, lyde og symboler, og uanset hvor i landet du er fra, kan du højst sandsynligt genkende elementer fra din omegn.

Kan du stave til D-A-N-M-A-R-K?

I første udfordring skal deltagerne stave til Danmark, så det er heldigt, at de lige præcis er syv deltagere tilbage. Det føles måske som deja-vu, men Klaus, Michelle og Nanna ender som frontløbere i den første udfordring. Det er heller ikke nogen overraskelse, at Manja og Jasper placerer sig i den anden ende. Jasper med sine måske lidt for eksperimenterende smage og Manja helt modsat uden særlig meget smag. Jasper får især høvl af dommerne, da Markus siger, at hans kage smager decideret dårligt. Av!

A hva' for noget?

Den hemmelige udfordring står på othellolagkage, men selvfølgelig ikke uden et ekstra benspænd. Deltagerne får nemlig ingen skriftlig opskrift, men derimod en indtalt én af slagsen. Opskriften læses højt af danskere med tykke dialekter, der gør det ekstremt svært at forstå, hvad der bliver sagt. Vi stemmer i med Manjas 'er det overhovedet dansk?' –  holy moly, det er svært at forstå dem alle. Stillingen efter den anden udfordring ændrer sig ikke. Michelle vinder udfordringen, og Jasper ender på en sidsteplads.

Danske vartegn i kager

Mesterværkerne skal her i femte program vise tydelige danske vartegn. Vi ser alt fra for den dejlige danske vestkyst til Storebæltsbroen mellem Sjælland og Fyn. Det er virkelig imponerende, hvad deltagerne formår at kreere af spiselige kunstværker – nogle selvfølgelig mere vellykkede end andre. Efter sidste udfordring ligger Michelle, Klaus og Nanna stadig i top, og Jasper og Manja i bund. Det er virkelig et program uden den store rokade.

Michelle får endelig mesterbagerforklædet – vi havde troet, hun ville få det lidt før, men alt godt kommer til den, der venter! Jasper ryger desværre ud, men det kommer ikke som nogen overraskelse for hverken ham eller os. Han skulle måske have pleaset dommerne lidt mere og skruet ned for eksperimenterne. Vi kommer nu til at savne alle hans særlige kager.

Kagerne fra bagedysten

Skal du selv i køkkenet efter at have set Bagedysten, så foreslår vi, at du prøver kræfter med en vaskeægte othellolagkage, for den smager om noget endnu bedre, når den er er hjemmebagt. Du kan også bage en tal- eller bogstavkage eller måske MÅ du bare have et stykke brownie efter have hørt Markus rose Klaus' gennemtestede opskrift?

Måske du også kan li'